Ayağımız yerden kesildi! Yüzücülerimiz, dünya şampiyonu oldu 

Paletli Yüzme Genç Milli Takımımız, İtalya’da gerçekleştirilen şampiyonada birinci oldu.  

SPOR 16.06.2021, 10:06 17.06.2021, 11:07
Ayağımız yerden kesildi! Yüzücülerimiz, dünya şampiyonu oldu 

Türk gençlerinin amatör branşlarda kazandığı madalya ve elde ettiği başarılara yenileri eklendi. Paletli Yüzme Genç Milli Takımımız, İtalya’da düzenlenen 17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası’nın bayrak yarışında dünya şampiyonu oldu. 

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından yapılan açıklamaya göre sporcularımız Kaan Kahraman, Zeynep Elbir, Beril Ülker ve Emir Yiğit, ülkemizi temsil etti. 4*50 metre su üstü bayrak yarışında rakipleriyle kıyasıya mücadele eden pırıl pırıl gençlerimiz, ülkemize bir başarı daha kazandırdı. 



Bir dünya şampiyonu bir dünya sekizincisi 

Eleme turunda 1.09.80’lik zaman ile dereceye giren yüzme takımımız, finalde ise 1.08.99’luk zamanlamasıyla dünya şampiyonu oldu. Türkiye’nin birinci olduğu şampiyonada ikinci İtalya ve üçüncü de Yunanistan oldu. 

Şampiyonada tek kadınlar 400 metre su üstü final yarışında Hazal İrem Ateş de dünya sekizincisi oldu. 



“Ayaklarımız yerden kesildi” 

TSSF Başkanı Şahin Özen de yazılı bir açıklama yaptı: “4*50 metre su üstü bayrak yarışında dünya şampiyonu olduk. Ayaklarımız yerden kesildi. Gururlu ve mutluyuz. Ülkemize bu başarıyı getiren tüm sporcularımızı alkışlıyoruz. Uzun süren pandemi molasının ardından bu başarıyı kazanmak, büyük bir iştir. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ederim.” 

Yorumlar (0)