Avustralya Açık'ta korkulan oldu!

Avusturya'da uzun zamandır devam eden ve söndürülemeyen yangın, Avustralya Açık'ı da etkisi altına aldı.

SPOR 14.01.2020, 09:55 14.01.2020, 10:16
Avustralya Açık'ta korkulan oldu!

Avustralya’da organize edilen Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nın ön eleme mücadelesinde izleyenleri korkutan bir an yaşandı. Slovenyalı raket Dalila Jakupovic, İsviçreli rakibi Stefanie Vogele ile yaptığı maçın ikinci setinde bir anda karşılaşmayı bıraktı. Yangın nedeniyle korta kadar gelen dumandan etkilenen Jakupovic’in nefes almakta büyük zorluk çektiği gözlerden kaçmadı. Novak Djokovic, turnuvadan önce yaptığı açıklamasında yangın sebebiyle sporcuların sağlığını etkileyecek bir duman oluştuğu takdirde Avustralya Açık’ın ertelenmesi gerektiğini dile getirmişti.

Jakupovic ile Vogele arasında oynanan karşılaşma, Avustralya Açık’ın organizatörü Craig Tiley, maçın saatinin bir saat ileriye alındığını açıkladı. Ancak bu erteleme, sporcuların sağlığını korumak için yeterli olmadı. Karşılaşmanın ilk setini 6-4 kazandıktan sonra ikinci sette durum 6-5 Vogele’nin lehineyken Jakupovic, bir anda karnını tutmaya başladı. Dumandan etkilenen tenisçi, öksürerek nefes almaya çalıştı. Bir süre nefes almayı deneyen Jakupovic, daha sonra karşılaşmadan çekilmek istedi.

Doktorların müdahalede bulunduğu Jakupovic, göz yaşları ve alkışlar eşliğinde kortu terk etti.

Meydana gelen bu olay, Djokovic ve birçok raketin Avustralya’daki yangın sebebiyle duyduğu kaygının ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardı.

Craig Tiley, yapış olduğu açıklamada “Bu hepimiz için yeni bir durum… Daha önce hiç karşılaşmadığımız bir olayla karşı karşıyayız. Ancak sporcuların sağlığı bizim için çok önemli… O nedenle havadaki duman miktarını ölçen anlık veriler alıyoruz. Maçları en doğru saatte oynatmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)