Avrupa’yı fethetti, şimdi hedef dünya şampiyonluğu!

Macaristan’da gerçekleştirilen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda birinci olarak Türkiye’ye altın madalya kazandıran milli güreşçi Murat Fırat, şimdi de gözünü dünya ve olimpiyat şampiyonluğuna dikti. 

SPOR 10.04.2022, 14:22 11.04.2022, 10:40
Avrupa’yı fethetti, şimdi hedef dünya şampiyonluğu!

Grekoromen stil 67 kilogramda mücadele eden ve Macaristan’da tüm rakiplerini tek tek devirerek Avrupa şampiyonu olan Murat Fırat, memleketi Şanlıurfa’da büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

“Ben çocukluğumda açıkçası pek yerimde durmuyordum, çok hareketliydim”

Hem Türkiye’yi hem de memleketi olan Şanlıurfa’yı gururlandırdığı için çok mutlu olduğunu dile getiren şampiyon sporcu, kendisini coşkuyla karşılayan hemşerilerine de teşekkür etti.  12 senedir aktif olarak güreş yaptığını belirten Fırat, “Ben çocukluğumda açıkçası pek yerimde durmuyordum, çok hareketliydim ve yaramazdım. Ağabeyim güreşin içinde olan biriydi. Bu sporu yapıyordu. Ben de onun sayesinde antrenmanlara katılarak bu spora adımımı atmış oldum” ifadelerini kullandı. 

“Spora başlar başlamaz 1 sene sonra ilk şampiyonada Türkiye şampiyonluğunu elde ettim”

“Ağabeyim aslında beni antrenmanlara gezdirmek için götürmüştü” diyerek sözlerine devam eden Fırat, “Ama gerçekten güreşi çok sevdim. Hayatımın belki de bir dönüm noktası oldu diyebiliriz. Spora başlar başlamaz 1 sene sonra ilk şampiyonada Türkiye şampiyonluğunu elde ettim. Antrenörüm Esat Yanar benim hep destekçimdi. Şampiyon olacağımı hep bana söyledi. Ama ben pek ihtimal vermiyordum. Seneler geçtikçe birincilikler de gelmeye başladı. Benim de doğal olarak özgüvenim ve inancım bu konuda daha da arttı” şeklinde konuştu. 


 

“Şampiyonaya hazırlık aşaması için benim için kolay olmadı”

Farklı kategorilerde 5 kez adını Türkiye şampiyonu olarak yazdıran milli güreşçi, “Şampiyonluklar elde ettikçe teklifler de gelmeye başladı. Ankara ASKİ Spor Kulübü’ne transferim gerçekleşti. Şampiyonaya hazırlık aşaması için benim için kolay olmadı. Biraz kilom vardı ve bu beni biraz zorladı. Günde 2 antrenman ile çalışmaları sürdürüyordum. Hamdolsun ki emeklerimizin karşılığını altın madalya ile aldık. Herkesi mutlu görünce ben de çok mutlu oluyorum” dedi. 

“Şimdi hedefimiz dünya ve olimpiyat şampiyonluğu”

Önümüzdeki hafta milli takım kampında yer alacağını belirten Fırat, “Bizde durmak yok. Çalışmalar her zaman devam ediyor. Şimdi hedefimiz dünya ve olimpiyat şampiyonluğu. Bayrağımızı inşallah oralarda da en üst noktaya çıkaracağız. Ben bu noktalara hayal ederek geldim, ülkemizin genç yetenekleri de hayallerine sarılarak başarabilirler” ifadelerini kullandı. 


Antrenör Esat Yanar

“Murat’ın spor zekâsı ve kazanma kabiliyeti oldukça yüksek”

Öğrencisi Murat Fırat’ın elde ettiği büyük başarıları yorumlayan Antrenör Esat Yanar, “Murat ile uzun yıllardır beraberiz. Çocukluğunda biraz yaramazlık yaparmış. Annesi götür spora enerjisini harcasın demiş ağabeyine. Böylelikle salona gelmiş oldu. Murat’ın spor zekâsı ve kazanma kabiliyeti oldukça yüksek. Bunu fark ettik. Murat’ı izleyen diğer hocalar da bunu anlıyordu ve onun önemli noktalara geleceğini herkes zaten dillendiriyordu” dedi. 

“O kadar gururlandım ve mutlu oldum ki, ne yedim ne içtim onu bile bilmiyorum”

Murat Fırat’a küçük yaşlarından itibaren ileride önemli noktalara geleceğini söylediğini vurgulayan Antrenör Esat Yanar, şunları kaydetti: 
“12 yaşından beri söylemlerimi ona hep yaptım. Çünkü görünen bir şeydi ve çok yetenekli bir sporcuydu. Murat altın madalya kazandığı sırada iftardayım. O kadar gururlandım ve mutlu oldum ki, ne yedim ne içtim onu bile bilmiyorum. Murat, şehrimiz için gerçekten de bir ilke imza attı ve herkese örnek oldu.”

Yorumlar (0)