Avrupa’nin büyük liglerinde, Manchester City’nin liderliği dikkat çekti!

Avrupa’nın en büyük beş liginde karşılaşmalar, hafta sonunda yapıldı. İngiltere liginde yer alan Manchester City, rakiplerini sollayarak zirveye oturan takım oldu.

SPOR 15.02.2021, 13:10 16.02.2021, 09:25
Avrupa’nin büyük liglerinde, Manchester City’nin liderliği dikkat çekti!

Avrupa’nın en büyük ligleri arasında yer alan 5 lig olan İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ve Fransa Ligue 1’deki karşılmalr, hafta sonunda da devam etti. İngiltere Premier Lig’de “Manchester City” nin açık ara farkla zirvede yar aldığı liglerde, ayrıca İspanya'da Atletico Madrid, İtalya'da Inter, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da ise Lille takımları da  puan tablosunun en üst sırasında bulundu.

Manchester City, Premier Lig’de zirvede

Premier Lig’de Manchester City, konuk ettiği Tottenham takımını, 3-0 ‘lık bir skorla yendi. Üst üste kulvarındaki 16. galibiyetini alan Manchester City, rakipleriyle arsındaki puan farkını da oldukça açtı. Manchester City 53 puanla listenin birincisi olurken, Manchester United ikinci, Leicester City üçüncü, Liverpool ise dördüncü sırada yer aldı.

İspanya La Liga’da ise Atletico Madrid, Granada ile yaptığı maç sonucunda, deplasmanda 2-1’lik bir sonuçla maçı kazandı. Atletico Madrid, 54 puanlık zaferini kutlarken, ikinci sırada Real Madrid, üçüncü sırada Barcelona ve dördüncü sırada Sevilla yer aldı.

Serie A’da Inter, zirveyi gördü

İtalya Serie A’da ise şampiyonluk yarışı için oldukça yüksek bir çekişme görülebiliyor. Ligin yeni lideri, Lazio'yu 3-1 yenen Inter oldu. 50 puanla zirvede yer alan Inter’i, ikinci sırada Milan, üçüncü sırada Roma ve dördüncü sırada Juventus takip etti.

Almanya Bundesliga liginde ise zirveyi takip eden takım, konuk ettiği Augsburg'u 2-1 mağlup eden Leipzig oldu. Fakat listenin zirvesinde Son 8 yılın şampiyonu Bayern Münih yer alıyor. Bayern Münih 21. haftanın son maçında Arminia Bielefeld'i sahasında konuk edecek. Listede 48 puanla lider olan Bayern Münih'i, 44 puanla ikici sırada Leipzig takip ediyor. Eintracht Frankfurt ve Wolfsburg,üçüncü olarak listeyi takip ediyor.

Fransa Ligue 1’de ise, Lille takımı zirvedeki yerini koruyor. Brest ile maça çıkan Lillie, 0-0 berabere kaldı. 55 puanla lider olan Lille’yi, 54 puanla ikinci sırada PSG takip ediyor. Üçüncü sırada Olympique Lyon ve dördüncü sırada Monaco yer alıyor.

Yorumlar (0)