Avrupa Süper Ligi'nden ayrılan kulüplere 'tazminat' şoku

Birkaç gün önce kurulduğu açıklanan Avrupa Süper Lig’ine imza atıp taahhütte bulunan ve daha sonra çekildiklerini açıklayan kulüplerin en az 150 milyon euro tazminat ödeyeceği iddia edildi.

SPOR 24.04.2021, 09:38 24.04.2021, 09:42
Avrupa Süper Ligi'nden ayrılan kulüplere 'tazminat' şoku

12 büyük Avrupa kulübü tarafından kurulan Avrupa Süper Lig’inin, yol açtığı krizin maliyeti yüksek olacağı belirtiliyor.

150 milyon euro tazminat

12 Avrupa kulübünün kurduğu ve Avrupa futbolunda büyük krize yol açan Avrupa Süper Liginin yankıları devam ediyor. UEFA’nın yaptırım kararları ile futbolcuların, teknik ekiplerin ve taraftarların tepkilerinin ardından Avrupa Süper Ligi’nden geri çekilmek zorunda kalan takımlara kötü bir haber geldi. Buna göre Avrupa Süper Liginin kurulmasında imzası bulunan ve daha sonra çekildiklerini açıklayan kulüplerin, tazminat ödemek zorunda kalabilecekleri vurgulandı.

Gelişmeye göre, Avrupa Süper Ligine imza bu kulüplerin aynı zamanda 23 yıl boyunca oynamaya ilişkin bir taahhütte bulunduklarına dikkat çekildi. Bu taahhüt kapsamında,  turnuvadan ayrılmayı tercih eden takımların, telafisi imkansız olan itibar, örgütsel ve ekonomik probleme nedenn olacakları bilgisi yer alıyor. Bu sözleşmeye göre, imzası bulunan kulüplerin Avrupa Süper Ligi’nden, en erken olarak sözleşmenin imzalanmasından üç sene sonra ayrılabileceği belirtilirken bunun yanında bu süreden önce ayrılan kulüplerin ise en az 150 milyon euro gibi bir tazminat bedelini ödemesi gerektiğine dikkat çekildi.

Yorumlar (0)