Avrupa Süper Ligi projesini yerden yere vuran UEFA Başkanı Ceferin: Aç gözlü kulüplerin projesi

Avrupa Süper Ligi projesinin birkaç aç gözlü Avrupa kulübü tarafından öne sürüldüğünü ifade eden UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, söz konusu projenin korkunç olduğunu ve hayata geçirilmemesi için herkesin tek yumruk olduğunu söyledi.

SPOR 19.04.2021, 17:05 20.04.2021, 16:17
Avrupa Süper Ligi projesini yerden yere vuran UEFA Başkanı Ceferin: Aç gözlü kulüplerin projesi

UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Caferin, Avrupa Süper Ligi projesini yerden yere vurarak, “Bu fikir yüze tükürmek gibi” diye konuştu.

“En ağır önlemleri alacağız”

Avrupa Süper Ligi projesinin hayata geçmemesi için en ağır önlemlerin alınacağını ifade eden UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, " Dünya futbolu ve UEFA, aç gözlü birkaç kulüp tarafından ileri sürülen bu korkunç projeye karşı tek yumruk olmuş durumda. Hükümetler ve futbol dünyası bu anlamı olmayan projeye karşı birlik oldu” dedi.

Futbolcuların, Avrupa Süper Ligi'nde top koşturması durumunda milli takımlarını temsil edemeyeceklerini, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası maçlarında forma giyemeyeceklerini belirten Caferin, uyarılarını peş peşe sıraladı.

UEFA’nın elde edilen gelirlerin yüzde 90’lık kısmını futbola dağıttığını kaydeden Caferin, kurulması istenen ligin birkaç kulübün kirli çıkarlarına hizmet etmek adına hayata geçirilmeye çalışıldığını ve bunu yapmaya çalışanların ise yalnızca ceplerindeki paraya baktıklarını söyledi.

"Bu düşünce yüze tükürmek gibi"

UEFA Başkanı Caferin, "Ben 12 kulüp dışındaki tüm kulüplere ve futbol camiasına teşekkür ediyorum. Hükümetlere de özellikle teşekkürlerimi iletiyorum. Onların kurduğu bu lig fikri, futbola gönül verenlerin yüzüne tükürmek gibi bir şey. Bu projeyi açıklayan 12 kulübün bizden asla futbolu almalarına izin vermeyeceğiz!" dedi.

"Böyle yalanları ilk defa duyuyorum"

Ceferin, Andrea Agnelli (Juventus) ve Ed Woodward (Man United) için, "Yılanların bizimle bu kadar yakında olduğunu doğrusu bilmiyordum. Ama öğrenmiş olduk. Ben hayatımda Agnelli ve Woodward gibisini görmedim. İkisiyle de konuştuğumda reformlarımıza destek olduklarını söylediler. Andrea Agnelli benim için tam bir hayal kırıklığı. Israrla yalan konuşanı hiç görmemiştim. Aklım almıyor. İnanılır gibi değil” dedi.

Projeyi ortaya atan kulüplerin sonsuza dek men edilmeyeceklerini belirten Caferin, kulüplerin yaptığı eylemin yanlış olduğunu ve Süper Lig tehdidinin yanlış bir müzakere yolu olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)