Avrupa Şampiyonası'nda madalya bekliyoruz

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) Başkanı Murat Atalı, Almanya'nın Düsseldorf kentinde devam eden Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

SPOR 18.06.2019, 15:33
Avrupa Şampiyonası'nda madalya bekliyoruz

Türkiye olarak eskrimde 4-5 senedir bir sıçrama içerisinde olduklarını söyleyen Murat Atalı, "Bir taraftan yetenekli sporcularla artık madalyaların peşindeyiz. Bu madalyaların bir kısmını birkaç senedir almaya başladık. Bir taraftan da eskrimi tabana, geniş kitlelere yayarak sporcu mevcudunu arttırmaya çalışıyoruz." ifadelerinde bulundu.

Türkiye'de şu anda faal olarak yaklaşık 4 bin civarında sporcuları olduğunu söyleyen Murat Atalı, "Bu sporu üç branşta da yaymaya çalışıyoruz. Yetenekli sporcularımızla özel turnuvalarda, Avrupa şampiyonasında, dünya şampiyonasında başarılar peşindeyiz. Yıldızlarda, gençlerde Avrupa şampiyonlukları, dünya şampiyonlukları aldık. Şimdi de büyüklerde Avrupa ve dünya şampiyonluğu ile olimpiyat hedeflerimiz var." şeklinde ifadelerini kullandı.

En güçlü oldukları kategorinin kadın kılıç olduğunu söyleyen Murat Atalı, "Erkek kılıçta da Enver Yıldırım ile çok büyük hedeflerimiz var. Kadın kılıçta hem ferdi hemde ekip olarak katılıyoruz. onlardan madalya bekliyoruz, Kadın kılıç takımıyla hedeflerimiz büyük" dedi.

Eskrim sporu hakkında bilgi veren Murat Atalı, şu açıklamalarda bulundu:

"Eskrim biraz farklı bir spor dalı. Sporcunun o andaki psikolojisi, hakemin o andaki durumu, anlık faktörlerle de bazen sürprizler olabiliyor. Kadın sporcularımızda gerek ferdi gerekse takım olarak madalya şansımız var. Erkek sporcumuz Enver Yıldırım da madalya alabilir. Tabii madalya alamamakta çok büyük bir başarısızlık olarak görülmemeli, madalya getirirsekte bu sürpriz olarak görülmemeli."

10 sporcu mücadele ediyor

Şampiyonada Türkiye adına kılıç ve flöre branşlarında 10 sporcu birbirleriyle yarışıyor. Türkiye kılıç kategorisinde 6, flörede ise 4 sporcu ile madalya mücadelesi veriyor.

40 ülkeden 449 sporcunun yer aldığı şampiyona 22 Haziran'da son bulacak.

Yorumlar (0)