Avrupa Ligi'nde şampiyon Sevilla

Sevilla, 90 dakikası ve uzatmaları 1-1'lik skorla geçilen UEFA Avrupa Ligi finalinde Roma'ya penaltılarda 4-1'lik üstünlük kurarak şampiyon oldu.

SPOR 01.06.2023, 01:32
Avrupa Ligi'nde şampiyon Sevilla

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yer alan Puskas Arena'da oynanan final karşılaşmasında Roma ile Sevilla, Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki iki numaralı kupasını müzesine götürebilmek amacıyla mücadele etti.

İki ekibin de kontrollü başladığı maçın ilk tehlikeli atağı, 12'nci dakikada Roma'dan geldi. Milli oyuncu Zeki Çelik'in ceza alanı içinde gönderdiği pasta Spinazzola meşin yuvarlakla buluştu. Bu futbolcunun gelişine gerçekleştirdiği vuruşta file bekçisi Bounou, topu çelmeyi başardı.

Orta alandaki presle meşin yuvarlağı kazanan Roma, 35'inci dakikada golü buldu. Dybala, Mancini'nin verdiği pasla defansın arkasına sarktı. Ceza alanına giren Arjantinli oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

Sevilla, 45+6'ncı dakikada gole çok yaklaştı. Kaleyi karşıdan gören Rakitic'in vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.

Maçın ilk yarısı, Roma'nın 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

55'inci dakikada Roma eşitliği yakaladı. Navas'ın sağ taraftan kale alanına doğru yaptığı ortada Mancini, ters vuruşla meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi: 1-1

67'nci dakikada Pellegrini'nin sağ taraftan ceza alanına ortasında Ibanez, kafasıyla meşin yuvarlağı indirdi. Kale sahasındaki Abraham'ın vuruşunda yaşanan karambolde file bekçisi Bounou'dan dönen meşin yuvarlak, son olarak Ibanez'in önüne geldi. Bu futbolcunun kale alanı önünden vuruşunda top dışarı gitti.

Kalan sürede başka gol olmayınca maçın normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlandı ve uzatma devrelerine geçiş yapıldı. 

Sevilla yedinci kez Avrupa Ligi şampiyonu

Karşılaşmanın daha sertleştiği ve kartların çıktığı uzatma anlarında iki ekip de pozisyona girmekte bir hayli zorlandı. Roma, 120+11'inci dakikada kullanılan korner atışında gole çok yaklaştı. Zalewski'nin sağ taraftan yaptığı ortaya doğru yükselen Smalling'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü.

Maçın uzatma devreleri de 1-1'lik skorla tamamlandı ve şampiyonu seri penaltı atışları belirledi.

Sevilla'da Montiel, Rakitic, Lamela ve Ocampos penaltılarda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Roma'da ise Cristante penaltıyı gole çevirdi, Ibanez ve Mancini atışlardan yararlanamadı.

Rakibine penaltılarda 4-1'lik üstünlük kuran Sevilla, Avrupa Ligi'nde yedinci defa şampiyonluğa ulaştı.

Yorumlar (0)