Avrupa Ligi'nde finalistler belli oldu

Avrupa futbolunun kulüpler seviyesindeki en önemli ikinci organizasyonunun yarı final rövanşları, iki müsabakayla tamamlandı. Buna göre Roma, Sevilla ile 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yer alan Puşkaş Arena'da final müsabakasına çıkacak.

SPOR 19.05.2023, 01:33 19.05.2023, 17:48
Avrupa Ligi'nde finalistler belli oldu

İlk karşılaşmada 1-1'lik skorla berabere kalan ekiplerden Sevilla, Juventus'u Ramon Sanchez-Pizjuan Stadyumu'nda konuk etti. 

Hollandalı hakem Danny Makkelie'nin düdük çaldığı maçta, iki ekip de pozisyonlara girmesine karşın 60 dakikalık bölümde gol sesi çıkmadı. Juventus'ta oyuna 63'üncü dakikada dahil olan Dusan Vlahovic, 65'inci dakikada kaydettiği golle takımını öne geçirdi: 1-0. Sevilla'da ise 62'nci dakika oyuna giren Suso, 71'inci dakikada rakip fileleri sarsarak skora dengeyi getirdi ve karşılaşmanın normal süresi, bu skorla geçildi. 

Uzatmalara geçilen maçta Sevilla, 95'inci dakikada Erik Lamela'nın ağları sarsmasıyla rakibini 2-1 yenerek tur atlayan takım oldu. Marcos Acuna, 115'inci dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Sevilla'yı bir kişi eksik bıraktı.

Roma, ilk müsabakadaki skor avantajıyla finale çıktı

Bir diğer yarı final rövanş maçında, Bayer Leverkusen, Roma'yı BayArena'da misafir etti.

Slovenyalı hakem Slavko Vincic'in düdük çaldığı maçta gol sesi çıkmadı ve mücadele, 0-0'lık eşitlikle neticelendi. İlk karşılaşmayı 1-0 kazanan Roma, finale yükseldi. 

Organizasyonda ilk defa zirveye çıkmayı planlayan Roma, altı kupayla UEFA Avrupa Ligi tarihinin en başarılı takımı olan Sevilla ile 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yer alan Puşkaş Arena'da final müsabakasına çıkacak.

Yorumlar (0)