"Avrupa Ligi'nde 'ben' yok 'biz' var"

Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın karşılaşacakları Krasnodar maçı öncesi açıklamalar yaptı. Karaman, "Ben her zaman 'biz' olarak bakarım. Elde ettiğin başarılar ülke puanına yansıyor" dedi.

SPOR 23.10.2019, 19:29
"Avrupa Ligi'nde 'ben' yok 'biz' var"

UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü haftasında yarın Rusya'nın Krasnodar ekibini konuk edecek Trabzonspor'un teknik direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili takımın sol kanat oyuncusu Anthony Nwakaeme ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Karaman'ın açıklamaları

"İki takımın kaderini de yarınki müsabaka belirleyecek. İki takım açısından da baktığınızda kaybedenin grupta şansı kalmayacak denilebilir. Dolayısıyla bizler açısından önemli olduğu kadar rakibimiz açısında da son derece önemli bir müsabaka ve biz bunun bilincindeyiz." 

"Sonuçta birimiz düşersek hepimiz düşeceğiz"

"Ben her zaman 'biz' olarak bakarım. Bu mantığa UEFA da kulüpler bazında 'biz' olarak bakıyor. Elde ettiğin başarılar ülke puanına yansıyor. Bunu şu şekilde değerlendirebiliriz, Getafe son 5 Avrupa Ligi'ne katılmadığı anda dahi ülke puanında çok yüksek olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar almamız gerekiyor ki ülke puanına katkı yapsın. Şu anda çok kritik eşikte seyrediyoruz. Tabii ki biz kendi payımıza o mücadeleyi vereceğiz ama diğer takımların da aynı bilinç içerisinde olması gerekiyor. Sonuçta birimiz düşersek hepimiz düşeceğiz. Biz bunun farkındayız."

"Kamuoyunun zevkle izlediği 4 oyuncumuzu kaybettik"

"İşin teknik boyutuna baktığınızda antrenman planlamasını yaparken dahi elinizde var olan oyuncu grubuyla ilgili çalışma planlarken, oynadığınız rakipler güç ve kalite olarak değerlendirildiğinde ve oyun planınızı rakibin gücüne göre planladığınız dönem içerisinde tabii ki bu düşüncede zaman zaman sapmalar oluyor. Bunun üzerine sizin için kilit pozisyonda olabilecek oyuncuların sakatlığı söz konusu olabiliyor. Biz geçen seneki oynadığımız oyun içerisinde topla ilişkileri iyi olan, etkili driplingler yapabilen ve sonlandırabilen, hem bizim hem de Türk spor kamuoyunun zevkle izlediği 4 oyuncumuzu kaybettik. İkisini gönderdik, diğerleri de sakatlık sorunuyla baş başa kaldı. Bizim tarafımızdan mutlu olunacak ve sevinilecek bir durum var ki şartlar ne olursa olsun elimizdeki oyuncu grubu düşüncemizi saha içerisinde yapmaya gayret gösteriyor."

Sturridge'in durumu

"Her yönüyle hazır sağlıklı bünyelerde oyuncuyu bir noktaya getirebilmek için yapmış olduğunuz programlarda sezon başı önceden gerekli yüklemeleri yapıyorsunuz. Yaptıktan sonra işler iyi gitmedi mi 'birkaç haftaya daha ihtiyacımız var' diyorsunuz. Dolayısıyla sağlam oyuncularınızı bu kadar süre içerisinde tolere etmeye çalıştığınızda kısmi, özel antrenmanlarla bir noktaya getirmeye çalışıyorsunuz. Takdir edersiniz ki bugünden yarına arzu ettiğiniz seviyeye getiremezsiniz ama şunu biliyoruz ki çok özel bir oyuncu, arkadaşlarıyla uyumu her geçen gün daha iyi seviyelere geliyor ve beklentilerin farkında. Umuyor, bekliyor ve diliyoruz ki herhangi bir sakatlık sorunu yaşamadan, yavaş yavaş üzerine koyarak zaman zaman tempo ve gereklilik anlamında bazen baştan, bazen sonradan kullanacağız. Birinci hedefimiz sakatlığın üst seviyeye gelip bize daha çok handikapa uğratmasının önüne geçmek."

Nwakaeme: "Maça ilk 11'de başlasam da başlamasam da..."

Bordo-mavili futbolcu Anthony Nwakaeme ise ilk kez UEFA maçı öncesinde basın toplantısına katıldığını ve bunun için mutlu olduğunu belirtti.

Nwakaeme'nin açıklamaları

"Bugün de maç öncesinde son antrenmanımızı gerçekleştireceğiz. Umarım hepimiz için güzel bir maç olacak. Ben de hocamız gibi çok fazla konuşmayı seven ve konuşabilen biri değilim, saha içerisinde işimi yapmaya çalışan birisiyim ve yarınki maçı dört gözle bekliyorum." 

"Benim için oynasam da oynamasam da maça ilk 11'de başlasam da başlamasam da çok önemli bir durum değil. Ben takımıma hem saha içi hem de saha dışında yardımcı olmaya çalışıyorum. Yarın da bunu yapacağım."

"Takım oyuncusu olmaya çalışıyorum"

"Geçen sene takıma önemli katkılar yaptılar. Ekuban çok iyi bir sezon başı geçirmişti ama iyi bir dönemde sakatlandı. Hocam bana saha içerisinde oynama görevi verirse kimle oynamamı isterse elimden geleni yapacağım. Takım oyuncusu olmaya çalışıyorum. Takım oyuncusu olursanız yanınızda kimle oynarsanız istenileni yapmanız gerekir. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum." 

Yorumlar (0)