Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman?

Spor Toto Süper Lig’de olduğu gibi Avrupa’da da yoluna doludizgin devam eden Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B grubundan lider çıkarak adını son 16’ya yazdırdı. Peki, Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman? Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri kimler? İşte detaylar…

SPOR 04.11.2022, 12:01 05.11.2022, 09:08
Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi’nde Rennes, Dinamo Kiev ve AEK Larnaca ile B grubunda yer alan Fenerbahçe, elde ettiği 4 galibiyet ve 2 beraberlikle 14 puan topladı. Gruptan lider çıkarak adını son 16’ya yazdıran sarı-lacivertliler, artık çeyrek final için mücadele edecek. Peki, Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin rakibi ne zaman belli olacak? Fenerbahçe kimlerle eşleşebilir? İşte ayrıntılar…

Fenerbahçe’nin rakibi ne zaman belli olacak?

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 için play-off turu kura çekimi 7 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Fenerbahçe grubunu lider bitirip direk son 16’ya kaldığı için bu kura çekiminde yer almayacak. Play-off turu kura çekiminde Şampiyonlar Ligi 3’üncüleri, UEFA Avrupa Ligi’nin 2’ncileri ile eşleşecek. Fenerbahçe’nin son 16 turundaki rakibi ise 24 Şubat 2023 tarihindeki kura çekimi sonrası netlik kazanacak. Sarı-lacivertliler, son 16’daki rakibiyle ilk maçını 9 Mart 2023 tarihinde oynayacak. Rövanş maçının tarihi ise 16 Mart 2023 olarak açıklandı.

Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri

Avrupa kupalarında grup aşamalarının tamamlanmasının ardından Fenerbahçe’nin son 16’daki muhtemel rakipleri de netleşmeye başladı. Bu kapsamda Fenerbahçe gibi gruplarını lider tamamlayarak adını son 16’ya yazdıran diğer ekipler; Arsenal, Real Betis, Union SG, Feyenoord, Real Sociedad, Ferencvaros ve Freiburg oldu. Fenerbahçe’nin diğer muhtemel rakipleri ise play-off turunun ardından netlik kazanacak. 

Avrupa Ligi’nde gruplarını ikinci sırada bitiren ekipler; PSV, Rennes, Roma, Union Berlin, Manchester United, Midtjylland, Nantes ve Monaco olarak sıralandı. 

Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlar ise: Ajax, Barcelona, Juventus, Bayer Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Shakhtar Donetsk ve Sporting olarak dikkat çekiyor. 

Avrupa Ligi finali ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi finali bu sezon 31 Mayıs 2023 tarihinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de oynanacak. 

Yorumlar (0)