Avrupa kupalarına İngiliz damgası

Bu sezon Avrupa kupalarına İngiliz takımları damga vurdu. Şampiyonlar Liginde Liverpool ve Tottenham'ın finale çıkmasının ardından Avrupa Liginde de Chelsea ve Arsenal finale çıkma başarısı gösterdi.

SPOR 10.05.2019, 09:40
Avrupa kupalarına İngiliz damgası

Avrupa'nın en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Liginin ardından UEFA Avrupa Ligi finalistleri de belli oldu. İngiliz takımları tarihi bir başarıya imza atarak her iki organizasyonda da finale çıkmayı başardı. Şampiyonlar Liginde Liverpool ile Tottenham, UEFA Avrupa Liginde ise Chelsea ile Arsenal karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Liginde Liverpool-Tottenham finali

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçlarında mucizevi maçlar oynandı. İlk maçta deplasmanda Barcelona'ya 3-0 kaybeden Liverpool, kendi evinde inanılmaz bir galibiyete imza attı. İngiliz temsilcisi karşılaşmadan 4-0 glaip ayrılarak adını finale yazdırdı.

Yarı final ile maçında evinde Ajax'a 1-0 kaybeden Tottenham ise bu kez Hollanda'da rakibinin karşısına çıktı. Maçın henüz 5. dakikasında geriye düşen İngiliz temsilcisi 35. dakikada kalesinde 2. golü de gördü. Maçın ilk devresini 2-0 kaybeden Tottenham için final umudu mucizlere kalmıştı. Ancak maçın ikinci yarısında bambaşka bir Tottenham vardı. Önce maçı 2-2'ye getiren İngilizler 90+5. dakikada Morua'nın hat-trick'i ile sahadan 3-2 galip ayrılarak adını finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi finali 1 Haziran 2019 Cumartesi günü Türkiye saati ile 22:00'da Atletico Madrid'in sahası Wanda Metropolitano'da oynanacak.

UEFA Avrupa Ligine de İngiliz damgası

Şampiyonlar Liginde iki İngiliz takımının finale çıkmasının ardından Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Liginde de İngiliz takımları finale çıkma başarı gösterdi.

Chelsea, her iki karşılaşmanın 1-1 sona ermesinin ardından penaltılara giden maçta Alman temlsilcisi Eintracht Frankfurt'u 4-3 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Yarı finalin diğer karşılaşmasında ise Arsenal deplasmanda İspanyol temsilcisi Valencia ile karşılaştı. Yarı finalin ilk maçında evinde 3-1 kazanan Londra temsilcisi ikinci maçtan da 4-2 galip gelerek finale yükseldi. Bu sonuçların ardından UEFA Avrupa Liginde finalin adı Chelsea-Arsenal oldu. İki takım 29 Mayıs 2019 Çarşamba günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de karşı karşıya gelecek.

Yorumlar (0)