Avrupa Fatihi, Avrupa yolculuğuna doludizgin devam ediyor

UEFA Avrupa Ligi E Grubu 5. hafta karşılaşmasında Galatasaray, Fransa'nın Marsilya takımını 4-2 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

SPOR 26.11.2021, 11:42 27.11.2021, 16:09
Avrupa Fatihi, Avrupa yolculuğuna doludizgin devam ediyor

UEFA Avrupa Ligi 5. haftasında Fransa ekibi Marsilya'yı 4-2 mağlup eden Galatasaray, son hafta öncesi gruptan çıkmayı garantiledi.

Grubu ilk 2’de tamamlamayı garantiledi

Nef Stadı'ndaki maçın ilk dakikalarında maç, konuk takımın kontrolünde geçerkenilk ciddi pozisyonu ise 11. dakikada Mbaye Diagne ile temsilcimiz Galatasaray yakaladı. Senegalli futbolcunun şutunda top direkten dönerken sarı kırmızılı takım, bir dakika sonra ise Cicaldau'nun golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçti. 30. dakikada ise sağ kanattan Feghouli ve Yedlin ile etkili olan temsilcimiz, Caleta-Car'ın kendi kalesine attığı golle karşılaşmada farkı 2'ye çıkardı.

İkinci yarıda da etkili olan Galatasaray, 64. dakikada Feghouli'nin attığı golle farkı 3'e çıkardı. Karşılaşmanın 68. dakikasında Milik'in attığı golle maç 3-1'e gelirken, geri kalan dakikalarda konuk ekip Marsilya daha baskılı oynadı. Rakibine gol fırsatı vermeyen Galatasaray, Ryan Babel'in 83. dakikada attığı golle farkı yine 3’e çıkardı. Bu golden 2 dakika sonra Galatasaray, Milik'in golüne engel olamadı ve kalan dakikalarda iki takım da skoru değiştiremedi ve karşılaşma, 4-2’lik skorla Galatasaray'ın üstünlüğüyle tamamlandı. E Grubu'ndaki 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve henüz mağlubiyeti bulunmadan lider bir şekilde yoluna devam eden Galatasaray, dünkü maçla birlikte puanını 11'e yükseltti. Bu sonuçla birlikte sarı-kırmızılı takım, grubu ilk 2'de tamamlamayı garantiledi.

Avrupa Ligi’ndeki gruplardaki ilk 4 maçında 4 puan toplayabilen ve ilk defa mağlup olan Marsilya ise organizasyona veda etti.

Dördüncü defa gruplardan çıktı

Galatasaray, bu sonuçlarla birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde 4. defa gruplardan çıkmayı başardı. Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonunda yapılan statü değişikliğinden sonra Galatasaray, yeni organizasyonda 4. defa gruplarda mücadele etti. 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında grupları geçen Galatasaray, bir defa daha üst tura çıkmayı başardı.

Son 9 maçta mağlup olmadı

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 9 karşılaşmada hiç mağlup olmadı.

Bu sezon başında UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerindeki PSV karşılaşmalarında mağlup olan Galatasaray, ardından UEFA Avrupa Ligi'nde eleme ve grup karşılaşmalarında 9 maça çıktı. Elemelerdeki 4 karşılaşmada iki galibiyet ve iki beraberlik alan Galatasaray, gruplarda ise 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

İlk defa bir maçta 2 gol yedi

UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı savunmayla dikkati çeken Galatasaray, E Grubu'nda ilk defa kalesinde bir maçta 2 gol gördü.

Gruptaki ilk 4 karşılaşmada 3 gol atıp 1 gol yiyen Galatasaray, Marsilya karşılaşmasında 4 gol atıp, 2 gole engel olamadı.

Lider, son karşılaşmada belli olacak

Galatasaray'ın namağlup lider konumda olduğu E Grubu'nu ilk sırada tamamlayacak olan takım, son maçta belli olacak.

Statü gereği gruptan ilk sırada çıkacak olan takım, şubat ayında herhangi bir maç yapmayacak ve son 16 turuna doğrudan adını yazdıracak. Grubu ikinci bitirecek olan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. tamamlayan takımla son 32 turunda karşılaşacak. E Grubu'nda lider, 9 Aralık günü İtalya'da karşılaşacak olan Lazio-Galatasaray maçıyla belli olacak. Grupta Galatasaray, 11 puanla konumdayken, Lazio ise 8 puanla ikinci sırada bulunuyor.

İki ekip arasında İstanbul'daki ilk maçtan Galatasaray 1-0 galip ayrılmıştı. Sarı-kırmızılı ekip, İtalya'dan lider dönmesi halinde şubat ayını boş geçerek UEFA Avrupa Ligi'nde mart ayında doğrudan yoluna devam edecek.

Cicaldau, 4. golünü attı

Sezon öncesinde Galatasaray'ın kadrosuna kattığı Rumen oyuncu Cicaldau, resmi maçlarda sarı kırmızı formayla 4. golünü attı.

Sarı-kırmızılı takımın en istikrarlı futbolcularından biri olan Cicaldau, Süper Lig'de 12 maçta 3 defa fileleri havalandırırken, UEFA Avrupa Ligi'nde 5. maçta ilk golünü attı.

Feghouli rüzgarı sürüyor

Sarı-kırmızılı ekibin Cezayirli oyuncusu Feghouli, UEFA Avrupa Ligi'nde üst üste 2 karşılaşmada fileleri havalandırdı.

Ön elemelerdeki St. Johnstone maçında gol atan tecrübeli oyuncu, gruplarda ise 4. maçtaki L. Moskova karşılaşmasında gol atmıştı. Marsilya karşısında sarı kırmızılı ekibin 3. golünü atan Feghouli, UEFA Avrupa Ligi'ndeki gol sayısını 3'e yükseltti.

Yorumlar (0)