"Avrupa'da Türk oyuncuların kötü gösterilmesi büyük bir ayıp"

A Millî Takım'da da forma giyen Hakan Çalhanoğlu, Avrupalıların Türk futbolculara yaklaşımı hakkında açıklamada bulundu. Asker selamı vermenin normal olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, Türk oyuncuların olumsuz gösterilmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

SPOR 20.11.2019, 15:53 12.01.2020, 17:01
"Avrupa'da Türk oyuncuların kötü gösterilmesi büyük bir ayıp"

A Millî Futbol Takımımızın yıldızlarından Hakan Çalhanoğlu, Alman Bild gazetesine konuştu.

25 yaşındaki futbolcu, asker selamı hakkında oluşturulmaya çalışılan olumsuz algının doğru olmadığını belirtti.

Askerlerimize selam yollamanın oldukça normal birşey olduğunun altını çizen Hakan, "Bu selamı sağ salim dönmesini istediğimiz askerlerimize yolladık. Politik bir anlamı yok, provokasyon da değil. Avrupa'da Türk oyuncuların kötü gösterilmesi büyük bir ayıp. Biz barıştan yanayız" dedi.

Millî takımda forma giyen futbolcular gol sevinçlerinde asker selamı vererek Mehmetçik'e desteklerini esirgememişti.

Başta Fransa ve Almanya olmak üzere bazı ülkelerde bu desteğe olumsuz yönde eleştiriler geldi. UEFA da asker selamı gol sevinci ile ilgili disiplin soruşturması başlatmıştı.

Öte yandan Schalke 04 yöneticisi Jochen Schneider, ilk kez Andorra karşısında Ay-yıldızlı formayı giyen Ahmed Kutucu'nun takımdaki geleceği hakkında Bild Gazetesine açıklamalar yaptı.

Genç yıldızı takımda tutmayı istediklerini söyleyen Schneider, "Ahmed, sürekli gelişim gösteren bir futbolcu ve bizim gelecek planlarımız arasında da önemli yer tutuyor" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)