Avrupa'da Türk haftası: Fenerbahçe Beko, Khimki'yi mağlup etti

Fenerbahçe Beko, THY Euroleague'de Khimki takımını 83-71 ile geçerek, Avrupa'da 4. galibiyetini aldı.

SPOR 06.11.2020, 23:47
Avrupa'da Türk haftası: Fenerbahçe Beko, Khimki'yi mağlup etti

THY Euroleague'in 7. haftasında Fenerbahçe Beko, Rusya'nın Khimki takımını konuk etti.

Fenerbahçe Beko'dan 8-0'lık seri

Khimki'nin basketleri ile başlayan karşılaşmada Fenerbahçe Beko, Ahmet Düverioğlu'nun basketleri ile ilk molaya 11-10 önde girdi. Khimki'nin 7-0'lık seriyle öne geçmesine 8-0'lık seriyle cevap veren ve maçın üstünlüğünü tekrar ele geçiren ev sahibi ekip, ilk periyotu 23-20 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe art arda basketlerle başlayarak skoru 28-20 yapan Fenerbahçe Beko, peş peşe hücumlardan eli boş dönmeye başlayınca Rus ekibi arayı hızla kapatmaya başladı ve 10-0'lık serinin sonunda skoru 35-33'e getirerek karşılaşmada öne geçti. Mola sonrasında toparlanan sarı-lacivertli ekip, üst üste gelen basketler ve savunmadaki sert oyunuyla oyunun kontrolünü yeniden eline geçirdi ve devre arasına 42-35 galip girdi.

Eddie'den kritik üçlük

Karşılaşmanın üçüncü bölümünde de kontrollü oyununu devam ettiren Fenerbahçe Beko, 25. dakikayı 50-41 üstünlükle tamamladı. Brown ve Ahmet Düverioğlu'nun katkısıyla üçüncü çeyrekte etkili olan Fenerbahçe Beko, Khimki'nin farkı azaltma gayretlerine karşılık vermekte zorlanmadı ve son çeyreğe 65-55 üstünlükle girdi.

Son çeyreğin ilk bölümünde oyun üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler karşısında Khimki, bitime az bir süre kala oyuna ortak olmayı başardı. 34. dakikadan itibaren 6-0'lık bir seri yakalayan Rus ekibi farkı 3 sayıya indirdi. Sarı-lacivertliler karşısında art arda hücumlardan boş dönen Khimki'ye karşı son 2 dakikaya girilirken Eddie'nin kritik üç sayılık basketleriyle rahat bir nefes alan Fenerbahçe Beko, maçı 83-71 kazandı.

THY Euroleague'nde Fenerbahçe Beko 4. galibiyetini alırken, Khimki ise 6. kez mağlubiyet yaşadı.

Yorumlar (0)