Avrupa'da kura heyecanı: Eşleşmeler ne zaman belli olacak?

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde yarın (17 Mart Cuma) kura çekimleri yapılacak. Türkiye'nin Avrupa'daki son temsilcileri olan Fenerbahçe ve Sivasspor, kura çekiminde yer alabilmek için bu akşam saat 20.45'te başlayacak maçlarda rakiplerini ağırlayacak. Peki kura çekimleri saat kaçta başlayacak? İşte detaylar...

SPOR 16.03.2022, 16:36 Hakan Öksüz
Avrupa'da kura heyecanı: Eşleşmeler ne zaman belli olacak?

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 2 turnuvasında son 16 turu maçları bu akşam sona erecek. Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu dün oynanan maçlarla tamamlandı. Benfica, Chelsea, Real Madrid, Bayern Münih, Manchester City, Inter, Napoli ve Milan adını son 8 takım arasına yazdırdı. Bu akşam Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları oynanacak.

Üst tura çıkan takımların çeyrek finaldeki rakipleri, yarın İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak kura çekimi ile belli olacak. UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek kura çekiminde 3 önemli turnuvadaki çeyrek final, yarı final ve final ayaklarının eşleşmeleri netleşmiş olacak. 

Kura çekimleri saat kaçta başlayacak?

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde kura çekimi yarın sırasıyla saat 14.00, 15.00 ve 16.00'da gerçekleştirilecek. Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde aynı ülke takımlarının birbiriyle eşleşip eşleşemeyeceği, kura çekimi öncesinde netleşecek. Şampiyonlar Ligi'nde ise aynı ülke takımlarının birbiriyle eşleşmesiyle ilgili kısıtlama bulunmuyor.

Fenerbahçe ve Sivasspor sahaya çıkıyor

Trabzonspor'un play-off turunda ve Başakşehir'in son 16 turunda Konferans Ligi'ne veda etmesinin ardından Türkiye'nin Avrupa'da iki temsilcisi kaldı. 

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde ilk maçta deplasmanda 2-0 yenildiği İspanyol ekibi Sevilla'yı bu akşam saat 20.45'te evinde ağırlayacak. Aynı saatte Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Sivasspor ise evinde İtalyan ekibi Fiorentina'yı konuk edecek. İtalya'daki ilk maç, Fiorentina'nın 1-0'lık üstünlüğüyle noktalanmıştı. 

Yorumlar (0)