Avrupa'da en değerli 32 takımı belli oldu: Listede bir tek Fener yok

KPMG Football Benchmark, 'Avrupa Eliti 2020-Futbol Kulüpleri Değerlendirme Raporu' açıkladı.

SPOR 30.05.2020, 01:13 Hanife
Avrupa'da en değerli 32 takımı belli oldu: Listede bir tek Fener yok

Avrupa'nın en değerli 32 futbol takımı belli oldu. Türkiye’den sıralamaya Galatasaray ve Beşiktaş girerken, Fenerbahçe o sıralamaya giremedi.

En fazla değer kazan Galatasaray

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu olarak yüzde 49 büyümeyle son bir yılda Avrupa'nın en fazla değer kazanan takımı oldu.

27’nci sırada listeye giren Galatasaray’ın değeri 366 milyon Euro olarak belirlendi. Sarı-kırmızıları yüzde 45’lik büyümeyle Fransa'dan PSG takip etti. İtalya'dan Inter Milan ise yüzde 42'lik büyümeyle üçüncü sırayı aldı.

En fazla değer kaybeden ise Beşiktaş oldu
 

Türkiye’den listede yer alan diğer takım ise Beşiktaş oldu. Ancak Kara Kartal Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar sebebiyle son bir yılda en fazla değer kaybeden takım oldu. 

Listenin 31'inci sırasında yer alan Beşiktaş, yüzde 19 küçülme ile değeri 310 milyon euroya oldu.

Beşiktaş'ın dışında Leicester City (İngiltere) yüzde 12, Arsenal (İngiltere) yüzde sekiz ve AC Milan (İtalya) da yüzde beş küçüldü.
 

En değerli takım ise Raal Madrid



Yapılan araştırmaya göre; listenin ilk sırasında yine İspanya’dan Real Madrid yer aldı.

Real Madrid'e 3 milyar 478 milyon euro değer biçildi. Sahada bir türlü beklenen başarıya ulaşamayan İngiliz devi Manchester United (3 milyar 342 milyon euro) ikinciliğe otururken, İspanya ekibi Barcelona (3 milyar 193 milyon euro) en değerli üçüncü takım oldu.
 

Yorumlar (0)