Avcı'nın kadrosu Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor!

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Süper Lig'e odaklanıp Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası karşılaşmalarına yedek ağırlıklı kadrosuyla çıkacak. Abdullah Avcı'nın Avrupa Ligi karşılaşmalarında yedek kadro ile yer alma kararı, Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiriyor.

SPOR 26.11.2019, 15:11 12.01.2020, 16:11
Avcı'nın kadrosu Türkiye'yi yakından ilgilendiriyor!

Süper Lig'de son 6 karşılaşmadan 16 puan alarak şampiyonluk yarışında iddiasını devam ettiren ve fikstür avantajını elinde bulunduran Beşiktaş, tüm dikkatini Süper Lig'e verdi.

Tüm hedeflerini, Süper Lig'de devre arasına kadar kalan 5 karşılaşmada da galibiyet yaşamak üzerine yapan teknik direktör Abdullah Avcı da, herhangi bir sakatlık yaşanmaması adına Avrupa Ligi ile Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmalarında yedek futbolculara forma şansı verecek.

Teknik adam, Beşiktaş'ın Avrupa kupaları tarihinin en kötü dönemini yaşamasına ve sıfır çekme ihtimaline karşın lig şampiyonluğu çok çok daha önemli olduğu için bu kararından vazgeçecek gibi gözükmüyor.

Abdullah Avcı'nın UEFA Avrupa Ligi'nde yedek kadro ile maça çıkma kararı, Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiriyor.

UEFA'nın kulüp puanlarına göre ülke sıralamalarında ilk 10'da yer alan ülkelerin lig şampiyonları Şampiyonlar Ligi'nde direkt olarak grup aşamasında yer alma hakkı elde ediyor.

UEFA'nın kulüp puanlarına göre ülke sıralamasında Türkiye şu an 11. sırada bulunuyor. 11. sırada yer almak şu anlamı taşıyor: Türkiye sezonu 10. sıranın altında bitirirse Süper Lig şampiyonu Devler Ligi'ne direkt olarak grup aşamasından başlangıç yapamayacak.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde ekiplerimiz mücadele ettikleri son haftayı 3 yenilgi 1 galibiyetle sonlandırdı. Avrupa sıralamasında sezona 10'uncu sırada başlangıç yapan Türkiye takımların gösterdiği kötü performansın ardından 31.800 puanla 11'inci basamakta yer aldı.

Puan olarak yarışında olduğumuz ülkelerden olan Hollanda'nın bu sezon Avrupa'da işleri oldukça iyi ilerledi. Hollanda 34.150 puanla 9. sırada yer alınca ilk 10'a girmek için yarıştığımız ülkeler Ukrayna ve Avusturya oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde  gençlerden oluşan kadroyla mücadele eden Trabzonspor Rusya'da Krasnodar maçından 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Portekiz'de Braga karşısına çıkan Beşiktaş karşılaşmada 3-1 mağlup olarak üst üste 4. yenilgisini aldı ve puan sahibi olamadı.

O hafta tek tesellisi ise J grubunda yer alan Medipol Başakşehir'den geldi. Başakşehir, yarış halinde olduğumuz ülke Avusturya ekibi Wolfsberger'i 3-0 mağlup ederek 2 galibiyetle grupta zirvenin sahibi oldu.

Başakşehir'in aldığı 3 puan Türkiye için oldukça önem taşıyordu. Çünkü Avusturya takımına karşı alınan bu kritik galibiyet yaşanmasaydı Türkiye 1 sıra daha gerileyerek, haftayı 12. sırada bitirecekti.

Ülke sıralamasında bir basamak gerimizde yer alan Avusturya ekibi LASK Linz, Hollanda temsilcisi PSV'ye karşı 4-1 kazanınca kendi ülkesinin puanına ciddi katkı sağladı.

Yorumlar (0)