Attila Szalai için Aston Villa'dan son teklif

Adı uzun süredir Rus ekibi Zenit ile anılan Fenerbahçe’nin yıldız stoperi Attila Szalai için Aston Villa fiyat yükseltti. 

SPOR 28.08.2022, 15:40 29.08.2022, 13:07
Attila Szalai için Aston Villa'dan son teklif

Fenerbahçe’nin Macar stoperi Attila Szalai için peş peşe teklifler gelmeye devam ediyor. İngiliz kulüplerinin radarında olan başarılı futbolcu için Rus ekibi Zenit’in 16 milyon avroyu gözden çıkardığı iddia edildi. Fenerbahçe’nin de bu teklife sıcak baktığı öğrenilirken, Aston Villa’dan son dakika hamlesi geldi. Edinilen bilgilere göre İngiliz kulübü Szalai için Fenerbahçe’ye 16,5 milyon avroluk yeni teklif sundu. 

Yönetim, oyuncu ile görüşüp karar verecek

Fenerbahçe yönetiminin Attila Szalai için gelen iki teklife de sıcak baktığı ve son kararı oyuncu ile istişare ettikten sonra alacağı öğrenildi. Kulübe teklif edilen yüksek bonservis bedelleri, Macar futbolcunun takımda kalma ihtimalini de düşürüyor. Her şeye rağmen Teknik Direktör Jorge Jesus’un Szalai’den vazgeçmek istemediği ve bunu da yönetimle paylaştığı bildirildi. 

“Her an önemli bir takıma imza atabilir”

Kısa süre önce Attila Szalai’nin geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Macaristan U21 Milli Takım Antrenörü Zoltan Gera, “Szalai’nin geleceği ile ilgili her gün farklı haberler olduğunu görüyoruz. Onun çok güçlü bir karakteri olduğunu ve her türlü mücadelenin altından kalkabileceğini düşünüyorum. Her an önemli bir takıma imza atabilir. Bu beni şaşırtmaz. Kendisi ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu defalarca kez kanıtladı” ifadelerini kullandı. 

Güncel piyasa değeri 12 milyon avro

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 12 milyon avro olan Attila Szalai, profesyonel futbol kariyerine Gödi kulübünde başladı. 2012 yılında Rapid Wien’in altyapısına geçiş yapan Szalai, 2017’de tekrar ülkesine döndü ve Mezökövesd’e imza attı. 24 yaşındaki futbolcu, 2019 yılında ise Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Apollon Limassol’a transfer oldu. Başarılı stoper, 2021 yılının ocak ayında 2,20 milyon avro bonservis bedeli ile Fenerbahçe’ye imza attı. Kısa sürede kendini kanıtlayan ve sahadaki performansı ile taraftarın sevgilisi haline gelen Szalai, uzun süredir Avrupa kulüplerinin radarında bulunuyordu. 

Yorumlar (0)