Ata sporu, Bayburt’ta kar üstünde hayat buldu 

Kar üstünde atlı cirit gösterisi, Bayburt’ta izleyenleri büyüledi. Şehirde kurulan Gençosman Atlı Spor Kulübü ile bu ata sporu, gelecek nesillere aktarılmaya çalışılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken sporda soğuk havaya karşın eğlenceli vakitler geçiriliyor. Şehir genelinde yetersiz olan sosyal aktiviteye dikkat çeken cirit sporcuları, özellikle lise ve üniversiteli gençleri atlı cirite davet ediyor. 

SPOR 23.01.2022, 08:43
Ata sporu, Bayburt’ta kar üstünde hayat buldu 

Bayburt, ata sporlarından olan atlı cirit sporunu yaşatmaya devam eden şehirlerden biri olarak biliniyor. Kar yağışının etkili olduğu şehirde bembeyaz örtü üstünde bu sporu yaşatan vatandaşlar, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Bayburtlu gençlerden oluşan takımlar soğuk havaya aldırış etmeden kar üstünde antrenmanlarını yaparken izleyenlerin de nefesleri kesiliyor. 



Şehir spor kulübü, ata sporunu yaşatıyor 

Şehirde kurulan Gençosman Atlı Spor Kulübü üyesi ciritçi gençler, müsabakalar için atlarını kar üzerinde eğitiyor. Türkiye genelinde atlı cirit sporuna katılan 7 farklı kulüp olduğunu belirten gençler, birinci olmak için yaz kış demeden antrenman yapıyor. Atların soğuk havalarda antrenmana sokulmasının yarışlar için avantajlı olduğunu ifade eden sporculardan Murat Demirhan ise gençlere şu şekilde sesleniyor: “Gençlerimiz dışarıda kötü alışkanlıklar edinebiliyorlar. Bunu yapacaklarına gelip ata sporumuzla ilgilenebilirler. Hem ata sporumuza sahip çıkarlar hem de eğlenceli vakit geçirirler.” 



“Biraz keyfi biraz da mecburi yapıyoruz” 

Ciritçi Efe Yılmaz ise ata sporunu hem keyiften hem de mecburiyetten yaptıklarını şu sözlerle belirtiyor: “Bayburt’ta sosyal aktivite oldukça az. Biz de aktivite olarak ata sporumuzu yapıyoruz. Hem spor yapıyoruz hem de bu sporu gelecek nesillere aktarıyoruz. Yani hem biraz keyfi hem de biraz mecburi. ‘At, Türk’ün kanadıdır.’ derler. Biz de kanatlanıp uçuyoruz.” 



Yorumlar (0)