Aşıları Afrika'da deneyelim diyen doktora Drogba'dan sert sözler...

Fildişi Sahilili eski yıldız futbolcu Didier Drogba, Fransa'da bir programda Covid-19 aşılarını Afrika'da deneyelim diyen kişiye ateş püskürdü.

SPOR 03.04.2020, 09:02 03.04.2020, 09:09
Aşıları Afrika'da deneyelim diyen doktora Drogba'dan sert sözler...

Galatasaray'da da forma giyen ve dünyanın en iyi forvetleri arasında gösterilen Didier Drogba'dan, Fransa'da yayınlanan bir televizyon programındaki sözlere sert tepki geldi.

Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü (INSERM) Araştırma Direktörü Camille Locht ile Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Jean Paul Mira'nın, yenitip koronavirüs aşılarının Afrika'da denenebileceğini söylemesi üzerine büyük tepki çekti.

Konuyla ilgili sosyal medya adresinden açıklama yapan Drogba, "Afrika bir test laboratuvarı değildir. Bu alçaltıcı ve ırkçı ifadeleri şiddetle kınıyorum."  ifadelerini kullandı.

Afrika liderlerine vatandaşlarını koruması çağrısında bulunan Drogba, Afrikalıların kobay olarak görülmesini "iğrenç" olarak nitelendirdi.

Öte yandan Başakşehirli Demba Ba ve bir dönem ülkemizde forma giyen Samuel Eto'o da sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili tepki gösterdi.

Yorumlar (0)