Arsenal'in Ermeni forveti finalde oynayamayacak

İngiliz kulübü Arsenal'de futbol hayatını sürdüren Ermeni futbolcu Henrikh Mkhitaryan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki siyasi sorunlardan dolayı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanacak UEFA Avrupa Ligi finalinde forma giyemeyecek.

SPOR 11.05.2019, 11:17
Arsenal'in Ermeni forveti finalde oynayamayacak

Arsenal'de Mkhitaryan krizi Londra temsilcisini düşündürüyor. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki süregelen siyasi ve diplomatik sorunlardan dolayı Azerbaycan'dan vize alamayan Mkhitaryan, 29 Mayıs 2019'da Chelsea ile Arsenal arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi finalinde oynayamayacak.

Aynı sorunu daha önce de yaşamıştı

Mkhitaryan, daha önce de Borussia Dortmund'da oynarken Azerbaycan'dan vize alamamış ve oynayamamıştı.

Arsenal teknik direktöründen açıklama

Arsenal teknik direktörü Unai Emery konuya ilişkin açıklamada bulundu. Emery, Mkhitaryan'ın Azerbaycan'a seyahat edemeyeceğini söyleyerek, oyunsunun final maçında oynayamayacağını belirtti.

Arsenal'den garip açıklama!

Arsenal'den ise konuya ilişkin garip bir açıklama yaptı. Kulüpten yapılan açıklamada Mkhitaryan'ın can güvenliğinin olmadığını, oyuncularının sakatlanabileceğini hatta öldürülebileceğini ifade etti.

Henrikh Mkhitaryan kimdir?

Mkhitaryan, 21 Ocak 1989 tarihinde Ermenistan’ın başkenti Erivan’da doğdu. Mkhitaryan, 1995 yılında FC Pyunik gençlik sistemine katıldı. 2006’da profesyonel olarak ilk maçına 17 yaşında çıktı. O sezon boyunca 10 lig maçında 11 gol attı. Mkhitaryan, 2009 yılında Metalurh Donetsk’e transfer oldu. Bir sonraki sene, Ukrayna Premier Lig şampiyonu Shakhtar Donetsk’e 7.5 milyon dolarlık ücretle transfer oldu. Burada gösterdiği başarılı performansın ardından 2013 yılında Borussia Dortmund'a 23.6 milyon avroya oldu. Borussia Dortmund'un ardından Premier ligin yolunu tutan Mkhitaryan İngiliz devi Machester United'a transfer oldu. United'da vasat bir görüntü çizen Mkhitaryan, diğer bir İngiliz devi Arsenal'a transfer oldu. Mkhitaryan, halen bu kulüpte futbol hayatına devam ediyor.

Yorumlar (0)