Arjantin şokta: Suudi Arabistan'a yenildiler

Dünya Kupası'nın favorilerinden biri olarak kabul edilen Arjantin, turnuvada oynadığı ilk maçta Suudi Arabistan'a yenildi. Messi'nin penaltı golüne ikinci yarıda yanıt veren Suudi Arabistan, turnuvadaki ilk sürprize imza attı.

SPOR 22.11.2022, 15:52 23.11.2022, 17:06 Hakan Öksüz
Arjantin şokta: Suudi Arabistan'a yenildiler

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu'nda Arjantin ile Suudi Arabistan arasında oynanan maçın sonucu, futbolseverleri şoke etti. Kadrosunda Messi ve Di Maria gibi yıldızları barındıran turnuvanın favorilerinden Arjantin, grubun ilk maçında Suudi Arabistan'a 2-1 mağlup oldu.

Gol perdesini Messi açtı

Katar'da düzenlenen turnuvaya galibiyetle başlamak isteyen Arjantin, ilk dakikalardan itibaren rakibini baskı altına aldı. Henüz 2'nci dakikada gole çok yaklaşan Lionel Messi, 10'uncu dakikada kullandığı penaltı ile takımını 1-0 öne geçirdi. 

Bu golle birlikte Lionel Messi, 4 farklı Dünya Kupası'nda da fileleri havalandıran beşinci futbolcu oldu. Daha önce Cristiano Ronaldo, Pele, Uwe Seeler ve Miroslav Klose benzer başarıyı göstermişti.

Arjantin, ilk yarıda ofsayt tuzağına düştü

Turnuvanın favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin, ilk yarıda Suudi Arabistan'ın ofsayt taktiğine takıldı. İlk yarıda Messi ve Lautaro Martinez'in ayağından 3 gol bulan Arjantin'in bu golleri, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Güney Amerika temsilcisi, ilk 45 dakikada 7 kez ofsayta yakalandı.

Suudi Arabistan'dan peş peşe goller

Maçın ikinci yarısında yaşananlar ise futbol tarihine geçti. Al-Shehri (48) ve Al-Dawsari (53) ile birlikte 2-1 öne geçen Suudi Arabistan, büyük sevinç yaşadı. Maçın kalan bölümünde sert bir savunma yapan Suudi Arabistan, güçlü rakibine gol fırsatı vermedi. Maçtan önce şans verilmeyen Suudi Arabistan'ın Arjantin'i 2-1 mağlup etmesi, futbol dünyasını şoke etti.

Grupta sonraki maçlar

88 bin 12 kişinin stadyumdan izlediği maçın son düdüğü, Suudi Arabistanlı futbolcuları sevince boğdu. Turnuvanın favorilerinden Arjantin'i yenerek C Grubu'na 3 puanla başlayan Suudi Arabistan, üst tura çıkma ümidini artırdı. Suudi Arabistan, gruptaki ikinci maçında 26 Kasım Cumartesi günü Polonya ile karşılaşacak. Arjantin ise aynı gün Meksika maçına çıkacak.

Yorumlar (0)