Ara transfer sezonunun şampiyonu Chelsea: Para saçtılar

Geçen sezon Roman Abramovich tarafından satılan İngiltere Premier Lig takımı Chelsea, en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Ligde 10'uncu sırada yer alan mavi beyazlılar, sezonun kalan bölümünde üst sıralara tırmanmak için ara transfer döneminde kesenin ağzını açtı. Ocak ayında Avrupa'da en çok harcama yapan 10 takımdan 9'u, İngiliz kulübü oldu. İşte Chelsea'nin astronomik harcamaları...

SPOR 01.02.2023, 17:36 Hakan Öksüz
Ara transfer sezonunun şampiyonu Chelsea: Para saçtılar

İngiltere Premier Lig'de 29 puanla 10'uncu sırada yer alan Chelsea, başarısız bir sezon geçiriyor. Sezonun kalan bölümünde üst sıralara tırmanmak isteyen Chelsea, ara transfer dönemini iyi değerlendirdi. İngiliz kulübü, ara transferde en çok harcama yapan takım oldu. Roman Abramovich'in 2022'de sattığı Chelsea, ligi ilk 4 sırada bitirmek için ciddi şekilde harcama yaptı.

8 futbolcuya 329,5 milyon avro 

Kulübü Abramovich'ten satın alan Todd Boehly liderliğindeki konsorsiyum, teknik direktör Graham Potter'a bol alternatifli bir kadro sundu. Kesenin ağzını açan kulübün yeni sahipleri, sezonun ikinci yarısında takımın toparlanmasını istiyor. Edinilen bilgilere göre Chelsea, 8 futbolcu için toplamda 329,5 milyon avro harcadı.

Enzo Fernandez için 121 milyon avro harcadılar

Chelsea'nin astronomik harcamasına ilişkin veriler, Transfermarkt tarafından paylaşıldı. Portekiz ekibi Benfica'dan Enzo Fernandez'i kadrosuna katan mavi beyazlılar, bu transfer için 121 milyon avro harcadı. 

Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk'te top koşturan Mykhaylo Mudryk için 70 milyon avro ödeyen Chelsea; Benoit Badiashile (38 milyon avro), Noni Madueke (35 milyon avro), Malo Gusto (30 milyon avro), Andrey Santos (12,5 milyon avro), David Datro Fofana (12 milyon avro) ve Joao Felix (11 milyon avro) gibi oyuncuları da renklerine bağladı. 

Listenin ilk 10 sırasının 9'u İngilizlerin

Aktarılan verilere göre ocak ayında Avrupa'nın en fazla harcama yapan 10 kulübünden 9'u İngiliz takımları oldu. Chelsea'nin ardından kesenin ağzını en fazla açan diğer ekipler, ligde kalmaya çalışan Southampton (63,25 milyon avro) ile ligin zirvesindeki Arsenal (60,3 milyon avro) oldu. 

Türkiye'den en çok harcama yapan takım Fenerbahçe

İngiliz ekiplerinin dışında ocak ayında en çok para harcayan kulüp Fransız takımı Marsilya oldu. Ara transferde 40 milyon avroluk harcama yapan Marsilya, listeye 8'inci sıradan dahil oldu. Spor Toto Süper Lig ekibi Fenerbahçe ise ara transfer döneminde 13,95 milyon avro harcayarak listenin 18'inci sırasında kendisine yer buldu.

Yorumlar (0)