Anthony Joshua kemerlerini geri aldı!

Anthony Joshua, ağırsıklet boks maçında ilk maçta yenildiği Andy Ruiz ile kozlarını paylaştı. Maçı 12 raunt sonunda kazanan Anthony Joshua, dört kemerini (WBA-WBO-IBF-IBO) geri aldı.

SPOR 08.12.2019, 01:31 08.12.2019, 01:54
Anthony Joshua kemerlerini geri aldı!

Andy Ruiz ile yaptığı ilk maçı kaybeden ve kariyerindeki ilk yenilgisini alan Anthony Joshua, kemerlerini geri almak için maça çıktı.

Abu Dabi'de yapılan maçın ilk raundunda Anthony Joshua'nın sert kroşesi Ruiz'in kaşını açtı.

Altıncı raunda kadar iki taraf da kontrollü bir duruş sergiledi. Joshua, kol uzunluğunu avantaja çevirdi ve Andy Ruiz'i uzakta tutmayı başardı.

Yedinci raunttan sonra daha da agresifleşen maçta Ruiz, ilk net yumruğunu sekizinci rauntta attı.

Joshua son rauntta da net yumruklar buldu ve rakibine net bir üstünlük sağladı. İngiliz boksör, maçı 12 raunt sonucunda kazandı.

Joshua: "Mantalitemi hiç değiştirmem, her zaman aç ve mütevazi kal"

Maçı kazanan ve kaybettiği üç kemerini geri alan Joshua, maç sonunda "Tanrı'ya teşekkür ediyorum. Bismillah diyorum. Bunu kazanabileceğimi biliyordum. Bu boksla alakalı bir durum. Ben de nakavt etmek istiyorum herkesi. Ona da kredisini vermek lazım. Andy'ye ailesine saygı duyuyorum. İyi boskçular. Buradaki olay vurmak ve vuruş almamak. Mantalitemi hiç değiştirmem. Her zaman aç ve mütevazi kal. Her şeye hazırlanmak lazım. Kariyer tecrübe ile alakalıdır. Yenildim, saygı duydum. Haya iniş ve çıkışlarla dolu. Emekli olmamı söyleyenler vardı. Hadi oradan." dedi.

Ruiz: "Çok fazla tereddüt ettim, kombinasyonlarımı kuramadım"

Maç sonunda bir rövanş daha isteyen Ruiz ise "Yapmam gerektiği kadar hazır olamadım. Maçtan önce çok kilo aldım .. O boks yaptı etrafımda. Üçüncüyü yaparsak en iyi durumumda geleceğim. Daha çok çalışacağım. Mazeret yok. Joshua iyi bir iş çıkardı. Suudi Arabistan'da bana destek veren herkese teşekkür ederim. Çok fazla onu yakaladım. Çok fazla tereddüt ettim. Kombinasyonlarımı kuramadım." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)