Antarktika’nın zirvesine KKTC bayrağı dikti, hayatını kaybetti 

Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’na KKTC bayrağı dikerek bir ilki gerçekleştiren Türk asıllı dağcı Birkan Uzun, kayak yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetti. Uzun için KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olmak üzere binlerce kişi taziye mesajı yayınladı. 

SPOR 02.01.2022, 09:39
Antarktika’nın zirvesine KKTC bayrağı dikti, hayatını kaybetti 

KKTC’nin Güzelyurt şehri kütüğüne bağlı olan ve ABD’de yaşayan Birkan Uzun, uzun süredir dağcılık yapıyor. 7 kıtada 7 zirveye tırmanma yarışında 5’inci zirvesini gören Uzun, 16 Aralık 2021 tarihinde 4 bin 892 metrelik Vinson Dağı’nın zirvesine çıkmış ve buraya KKTC bayrağını dikmişti. Vatanına uygulanan ambargolar ve özgürlüklerinin tehdit edilmesi hakkında burada bir konuşma gerçekleştiren Uzun, KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı dahil binlerce kişi tarafından övgü dolu sözlerle paylaşılmıştı. 



Hayallerini gerçekleştiremeden gözlerini yumdu

Birkan Uzun, 6’ncı zirvesini görmeden önce kayak tatili için tırmanışlarına birkaç gün ara vermişti. Kayak yaptığı sırada kaza geçiren Uzun, hayatını kaybetti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, taziye mesajını şu cümlelerle yayınladı: “Başarıları ile hepimizi gururlandıran Türk dağcı Birkan Uzun’un, Amerika’da geçirdiği talihsiz kaza sonucunda hayatını kaybettiğini hüzün içinde öğrendim. Hayatı boyunca başarılara imza atarak Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığını dünyaya duyurmaya çalışan Birkan evladımıza Allah’tan rahmet dilerim. Birkan’ımız, vatanına ve milletine aşkla bağlıydı. Her daim kalbimizde yaşayacak. Başımız sağ olsun.” 



“Bayrağımızı zirvelerde dalgalandırdı” 

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu ise Birkan Uzun hakkındaki taziye mesajını şu cümlelerle aktardı: “7 kıtada 7 zirve hedefi ile yola çıkan Birkan, bayrağımızı zirvelerde dalgalandırarak bizlere gururu yaşattı. Birkan’ın beklenmedik vefatı bizleri derinden yaraladı. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Kıbrıs halkına baş sağlığı dilerim.” 

Yorumlar (0)