Ankaragücü’nün transfer listesi hazır

Yeni sezonda yeniden Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek olan Ankaragücü’nde transfer çalışmaları hız kazandı. Ankaragücü Sportif Direktörü Emre Yıldız, transfer listelerinin hazır olduğunu vurgulayarak, “Büyük bir kısmını kamp sürecine yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

SPOR 06.05.2022, 13:28 08.05.2022, 09:39
Ankaragücü’nün transfer listesi hazır

Ankaragücü’nde Süper Lig heyecanı yaşanıyor. Spor Toto 1. Lig’de peş peşe aldığı başarılı sonuçlarla bir üst lige yükselmeyi garantileyen başkent temsilcisinde yeni sezon planlamasına da başlandı. 2021-2022 sezonunu ve elde edilen başarıyı yorumlayan Ankaragücü Sportif Direktörü Emre Yıldız, Süper Lig’de de önemli başarılar elde etmek istediklerini vurguladı. 

“Başta başkanımız olmak üzere herkes büyük fedakârlıklar yaptı”

Çok kritik bir sezondan alınlarının akıyla çıktıklarını belirten Yıldız, “Sene başında amacımız şampiyonluktu. Süper Lig’i çok istiyorduk. Çok şükür, takım olarak bu başarıyı yakalamış vaziyetteyiz. Başta başkanımız olmak üzere herkes büyük fedakârlıklar yaptı. Peş peşe küme düşen bir camiaya başkan olmak basit bir iş değil. Onun bu zor görevini bizler de hafifletmeye çalıştık. Üzerimizde büyük bir yük vardı sezon boyunca. Çok şükür, emeklerimiz karşılıksız kalmadı. Bugün istenilen yerdeyiz. Tüm Ankaragücü taraftarlarına armağan ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“Hiçbir zaman ümitsizliğe, umutsuzluğa kapılmadık”

Lige istedikleri gibi başlayamadıklarını hatırlatan Yıldız, “Ligin başında 2 beraberlik almıştık. Ancak sonrası başkanımız ve teknik direktörümüz bir görüşme gerçekleştirdi. Çok verimli bir toplantıydı. O görüşmede zaten herkes şampiyonluk ışığını görmüştü. Hiçbir zaman ümitsizliğe, umutsuzluğa kapılmadık. Çok iyi bir ekibimiz olduğunu biliyorduk” dedi. 

“Yeni sezonun çalışmalarına başlamış vaziyetteyiz”

Ankaragücü’nün peş peşe küme düşerek ciddi travmalar atlattığını belirten Yıldız, “Yeni sezonun çalışmalarına başlamış vaziyetteyiz. Elimizde önemli bir liste bulunuyor. Bu konuda istediğimiz an hızlı bir şekilde adım atabiliriz. Bu konumda bulunuyoruz. Camiamızı bir daha kötü travmalarla baş başa bırakmak istemiyoruz. Taraftarlarımız da bu korkuyu bir daha yaşamak istemiyor. İnşallah bu tür bir sorun ile bir daha karşılaşmayacağız. Başkanımızla konuşup doğru hamleleri yapacağız. Mali durumumuz da zaten ortada. Başkanımız ekonomik anlamında büyük desteği var. Şuan en önemli güvencemiz de o gözüküyor. Kulübümüzün şuan kendi bünyesinde ürettiği bir gelir yok. Bütçemiz ne ise ona göre gerekli planlamaları yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“Kadromuza katılacak oyuncuların yüzde 90’ına yakınını kampa yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

Transfer edilecek oyuncuların büyük çoğunluğunu kampa yetiştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Yıldız, “Transfer listemiz şuan hazır zaten. Kadromuza katılacak oyuncuların yüzde 90’ına yakınını kampa yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyoruz. ‘Çilek’ transferi olacak mı diye çok soru sorunlar var. Tabi bu konularda popülist söylemlerde bulunmak en kolayı. Bu tarz girişimler sonrasında kulüplere büyük yaralar açıyor. Yıldız transferi, kulübe büyük bir maddi yükümlülük anlamına geliyor. Mesela Owusu’yu herkes konuşuyordu. Önemli bir transferdi bence bizim için. Taraftarımızın bağrına basacağı futbolcuları kadromuza katacağız. Çilek transferi için beklenti oluşursa ona göre de hamle yapabilecek durumumuz var” şeklinde konuştu. 

“Ankaragücü camiası böyle bir başkana sahip olduğu için gerçekten çok şanslı”

Başkan Faruk Koca’nın kulüp için büyük fedakârlıklar yaptığının altını çizen Sportif Direktör Yıldız, “Ankaragücü camiası böyle bir başkana sahip olduğu için gerçekten çok şanslı. Taraftarımızdan seneye sabır istiyoruz. En büyük talebimiz bu olacak. Kulübümüz aslında hala bir geçiş dönemi yaşıyor. Faruk Koca’dan önce bambaşka bir süreç, Faruk Koca’dan sonra bambaşka bir süreç diye bakmak lazım. Başkanımız bambaşka bir vizyona sahip. Bu bakış açısıyla kulüp yönetiminde bulunuyor. Türkiye’de sıradanlaşmış bir tutum içinde başkanlık görevini yürütmüyor. Tüm kulüp çalışanları da bunun farkındalar zaten. Taraftarımız seneye bu takıma sabretsin. Tüm sezon boyunca camiamızdan destek bekliyoruz. Bu takım onlar için her şeyin en güzelini verecektir” dedi. 

“Bu başarının mimarı Mustafa Dalcı’dır”

Ankaragücü’nün yeniden Süper Lig’e çıkmasında Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın büyük rolü olduğunu vurgulayan Yıldız, “Ligin altıncı haftasında 2’inci konumda bulunuyorduk. O günden beri neredeyse Ankaragücü hiç ilk 2 dışına çıkmadı. Belki sadece 1 gün çıkmıştır. 21’inci haftaya geldiğimizde lider olduk. O gün bugündür lider olan bir Ankaragücü var. Bu başarının mimarı da Mustafa Dalcı’dır. Camiamız adına büyük bir başarı söz konusu. Maalesef ülkemizde teknik adamlarımız her zaman kaygan bir zeminde bulunuyor. Teknik direktörümüzün bu konuda en büyük destekçisi de başkanımızdır. Başkanımız donanıma ve kapasiteye bakan biri. Hocamızda bunu gördü ve desteğini her zaman hissettirdi. Hocamızın karakteri de herkesçe çok takdir edilir. Ankaragücü taraftarı bu kulübe sabır göstersin. Artık camia olarak dalgalanmalar yaşamak istemiyoruz. Teknik direktörümüz Sayın Dalcı ile ilgili son karar elbette başkanımızındır” ifadelerini kullandı. 

“Bu sene takımımızdaki her oyuncudan büyük verim aldık”

Bu sezon Ankaragücü kadrosunda bulunan hemen hemen bütün oyunculardan üst düzeyde verim aldıklarını ifade eden Yıldız, “Mustafa Dalcı hocamız, Balıkesirspor ile oynayacağımız maç öncesi futbolcu arkadaşlarımızla bir görüşme yaptı. Çok özel bir toplantıydı. Aslında orada Süper Lig’e çıktığımız belli olmuştu. Bu sene takımımızdaki her oyuncudan büyük verim aldık. Hepsine emekleri ve özverileri için teşekkür ediyorum. Ali Kaan Güneren ve Bahadır Han Güngördü’ye de ayrı parantez açmak gerekiyor. Bu iki evladımız da Türk futboluna çok önemli katkılar sağlayacak. Ali Kaan, Akhisarspor’dayken gözümüze batan bir oyuncuydu. Bu transfer sebebiyle bazı tepkiler de gördük. Kendisinin Türk futboluna ilerleyen süreçte çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

“Kesinlikle ülkemize bu 2 oyuncumuz büyük katkılar sunacak”

Genç oyuncuların performansında inişlerin ve çıkışların olabileceğini vurgulayan Yıldız, “Uzun vadede yaptıklarına bakmak lazım. Kesinlikle ülkemize bu 2 oyuncumuz büyük katkılar sunacak. Kalecimiz Bahadır da aynı şekilde. Onu da 5 sene önce keşfetmiştik. 3. Lig’de forma giyerken bizzat benim tarafımdan listeme eklenmişti. Onu da transfer ettik, yine tepkilerle karşılaştık. Geçtiğimiz sezon 10 müsabakada forma giymişti, genelde yedekti. Ama ben gerçekten inandığım bir şeyin arkasında sonuna kadar dururum. Başkanımız için de, teknik direktörümüz için de bu geçerli. Oyuncu iyiyse yaş çok önemli bir şey değildir aslında. Bahadır ile ilgili çok güzel hayallerimiz ve planlamalarımız var. Süper Lig’e çıktık, orada da kendini neden gösteremesin diyoruz” şeklinde konuştu.

“Çin ve Portekiz Ligi’nden isteyen takımlar oldu”

Bazı futbolculara transfer teklifi geldiğini doğrulayan Yıldız, “Mesela bu isimlerden birisi Ali Kaan. Sezon ortası olduğu için kendisi ile yollarımızı ayırmaya sıcak bakmadık. Zahid için önemli bir teklif aldık. Çin ve Portekiz Ligi’nden isteyen takımlar oldu. Ancak böylesine önemli bir süreçte ondan da kopmak istemedik. Zahid de zaten bu duruma sıcak bakmamıştı. Bizim için lig erken bitmiş olabilir ama hala önemli mücadelelerin yaşandığı bir sezon geçiriyoruz. Bu kapsamda da değerlendirmek lazım. Ancak yaz sezonu ile birlikte takımımızdaki diğer oyunculara da önemli tekliflerin gelmesini şimdiden bekliyoruz” dedi. 

Yorumlar (0)