Andy Murray'nin hedefi büyük

Andy Murray, önümüzdeki beş ay içerisinde Rafael Nadal ve Roger Federer'in seviyesine ulaşmayı hedefliyor.

SPOR 13.09.2019, 17:24 14.09.2019, 09:17
Andy Murray'nin hedefi büyük

Murray, önümüzdeki dört ila beş ay içerisinde tekrar Rafael Nadal ve Roger Federer seviyesine dönebileceğine inanıyor.

14 yıl sonra ilk kez Challenger Tour’da yarışan Büyük Britanyalı raket, geçtiğimiz ay Mallorca'da tek erkeklerde ilk iki maçını kazanarak geri döndü.

Ocak ayında kalçasından bir ameliyat geçiren tenisçi, önümüzdeki ay düzenlenecek olan Shanghai Masters'da dahil olmak üzere ATP Tour'da ve Çin'de de olan turnuvalara kaydını yaptırdı.

Her zaman kazanabileceğimi hisettim

Murray, "Şu anda ki standartım dünyada 150 sıralamasında yer almak ve ABD'de 19. Grand Slam unvanını kazanan Rafael Nadal, No 1 Novak Djokoviç ve Roger Federer ile tekrar rekabet halinde olmayı sabırsızlıkla bekliyorum."  ve "Onlara karşı her zaman kazanmama rağmen yıllarca yarıştım. Kazandığımdan daha fazlasını kaybettim ama her zaman kazanabileceğimi hissettim." ifadelerine yer verdi.

Büyük Britanyalı tenisçi,"Hiç şansım olmadığını ya da kaybedeceğimi hissetmeme rağmen onlarla karşılaşmaktan hoşlanır mıyım bilmiyorum! Psikolojik olarak benim için oldukça zorlayıcı oldu ancak dört ya da beş ay içerisinde oraya gidebilirim. Sabırlı olmalıyım ve bunun çok yakın zamanda olacağını beklememekliyim. Pratikte topa nasıl vurduğum, beceri hâla yerinde. Fiziksel olarak daha iyi olmalıyım ve umarım zamanla daha hızlı olmayı başaracağım." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bu arada Murray, 18-24 Kasım tarihleri arasında Madrid'de yapılacak finaller için Kazakistan ve Hollanda'nın yanı sıra İngiltere Davis Kupası'nın bir parçası olmak istiyor.

Murray, 3 Ocak Cuma günü Avustralya'da tenis kariyerinde ATP CUP'ta yer alıp, almaması gerektiğine karar verecek.

Rio'da altın madalya

ATP sıralamasında ilk 10'a ilk kez 2007 yılında girmeyi başarmıştı.

Kariyerinde oynadığı 8 Grand Slam finalinin sadece 2 tanesini 2012 Amerika Açık ve 2013 Wimbledon Turnuvası’nda kazanan Murray, 2012 Yaz Olimpiyatları'nda Rio'da rakibi Roger Federer'i yenerek altın madalyanın sahibi olmuştu. Bu başarısı ile Büyük Britanya tarihine geçmişti.
 

Yorumlar (0)