Andy Murray ilk galibiyetini aldı!

Andy Murray, ocak ayından bu yana Zhuhai ATP Tour'da tek erkeklerde ilk zaferini elde etti.

SPOR 25.09.2019, 09:22 25.09.2019, 14:27
Andy Murray ilk galibiyetini aldı!

Zhuhai Şampiyonası'nın açılış turunda rakibi Tennys Sandgren'i mağlup eden Murray ilk galibiyetini elde etti.

Murray, geçen ayki geri dönüşünün ikinci tekler maçında Amerikan raket Sandgren ile karşılaştı. 6-3, 6-7 (6-8) ve 6-1'lik setlerle Sandren'i mağlup etti.

Sezonun başlangıcında, Brisbane'de James Duckworth'e karşı ilk galibiyetini aldı. Ocak ayının sonunda kalçasından operasyonundan önce, eski dünya 1 numarası daha önce bu seviyede birçok turnuvanın kazananı oldu.

Murray, ilk turnuvasını 14 yıl önce Mayorka'da ikinci kademe Challenger seviyesinde oynarken rakipleri ABD Açık'ta savaşıyordu. Onların seviyesine ulaşabilmek için turnuva haftasında art arda çok fazla antrenmanlar yapıyordu.

Zhuhai'deki gelişmesi açıkca görülen Murray şu ana kadar tekler maçında elinden gelenin en iyisini yaptı ve güçlü bir şekilde oynadı.

Ayrıca maçta klasik Murray'a özgü dokunuşlar da vardı. İkinci sette bir puan kazanabilmek için görünüşte imkânsız gibi gelen pozisyondan derin bir savunma ile düşen atışları takip ederek puanı alan taraf oldu.

Maç sırasında mola almayan Murray, ilk setin altıncı oyununda servis molası aldı ve beraberinde ikinci sette 6-5'te maç puanı aldı. Ancak 69. sıradaki Sandgren karşılaşmayı üçüncü sete çıkarmak için üst üste üç puan kazandı.

Murray, karşılaşma sonra açılışta kazandığı zaferle ilgili olarak, "Bazı yönlerden bakıldığında bugün sadece bunu kazanmak kolay değil. Bu noktaya geri dönmek için elde ettiğim en iyi başarılardan biri olduğunu düşünüyorum. Kariyerinizin başlangıcında sağlıklı olmanın nasıl bir şey olduğunu kesinlike anlamıyorsunuz. Sağlık durumum son birkaç yıl iyi gitmedi ve ocak ayındaki operasyondan sonra herşey zordu. Devam etmeyi isteyip istemediğim konusunda zaman zaman oldukça kararsızdım. Ama bugün kazandığım için gerçekten mutluyum ve umarım bu şekilde devam etmeyi başarabilirim." şeklinde açıklama yaptı.

Yorumlar (0)