Anderson Talisca ilk kez konuştu: 'Türkiye'ye dönmek istiyorum'

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve şu an Çin’de futbol hayatını sürdüren Anderson Talisca, uygun şartlar oluşması hâlinde Türkiye’ye dönebileceğini açıkladı.

SPOR 12.04.2021, 12:44 12.04.2021, 12:58
Anderson Talisca ilk kez konuştu: 'Türkiye'ye dönmek istiyorum'

Beşiktaş’ın, 2016-2017 yılında kazandığı şampiyonlukta ve sonraki sene Şampiyonlar Ligi’ndeki performansında büyük katkıları olan eski futbolcusu Anderson Talisca, Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra ilk defa konuştu.

“Şampiyonluğu hak etmiştik”

2016-2018 arasında Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen ve daha sonra takımdan ayrılarak Çin’e transfer olan Anderson Talisca, önemli açıklamalarda bulundu. 2016-2017 sezonuyla ilgili konuşan Talisca, o sezon takımda çok iyi bir hava olduğunu, çalışmalarının emeğini saha içinde aldıklarını belirterek şampiyonluğu hak ederek kazandıklarına dikkat çekti.

 

“Şenol Hoca benim babam”

Eski teknik direktörü Şenol Güneş’ten de söz eden Talisca, tecrübeli hocanın kendi kariyerine çok katkısı olduğunu ifade ederken şunları aktardı:

“Şenol Güneş’in hocalığının dışında karakteriyle de her futbolcunun hayatında çok özel bir yeri olduğunu düşünüyorum. Hocadan çok şey öğrendim ve biz çok iyi anlaşıyorduk. O dönem bende en çok katkısı olan kişi Şenol Güneş’ti. O yüzden, kendisine ben de ‘Baba’ diye hitap ediyordum. Benim için bir baba gibiydi çünkü bana çok yardım etti.” 

“Beşiktaş kariyerim o golle başladı”

2016’da Şampiyonlar Ligi’nde Benfica ile oynadıkları grup maçına değinen Talisca, o maçın son dakikasında attığı frikik golüyle takımına 1-1’lik beraberlikle puanı getirdiğini söylerken Beşiktaş kariyerinin de bu golle başladığına dikkat çekti. O golün, hem kendisi hem de Beşiktaş taraftarı için önemli olduğunu vurgulayan Talisca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beşiktaş kariyerim o gol ile başladı diye düşünüyorum. Maçın son anlarında attığım gol, Beşiktaş için oldukça önemliydi. O frikik vesilesiyle Beşiktaş taraftarıyla aramızda özel bir bağ oluştu.”

 Beşiktaş’ta oynarken en çok anlaştığı ve oynadığı en iyi ismin Quaresma olduğunu vurgulayan Talisca, frikikler konusunda aralarında hiçbir zaman tartışma olmadığını söylerken ufak tefek atışmaların ise saha içinde olabilecek küçük atışmalar olduğunu aktardı.

“Hiçbir Türk takımı ile görüşme gerçekleştirmedim”

Beşiktaş’tan ayrılmasının ardından isminin Türk takımlarıyla birçok defa anılmasına ilişkin soruya da yanıt veren Talisca, bunların gerçeği yansıtmadığını aktardı. Talisca, hakkındaki transfer dedikodularına şöyle yanıt verdi:

“Türkiye’den ayrıldıktan sonra her transfer döneminde, başta Galatasaray olmak üzere hakkımda birçok transfer haberi çıktı. Başta Beşiktaş olmak üzere hiçbir Türk takımından teklif almadım ve herhangi bir Türk takımı ile görüşmedim. Hakkımda çıkan tüm haberlerin yalan olduğunu söyleyebilirim.” 

“Beşiktaş taraftarını çok özlüyorum” 

Beşiktaş’taki günlerine dikkat çeken Talisca, Beşiktaş taraftarından övgüyle bahsederken geldiği ilk günden bu yana taraftara hayran kaldığını açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki döneme dair şikayet edebileceğim hiçbir bir anım yok diyebilirim. Harika iki sene geçirdim Türkiye’de. Türkiye’ye geldiğim ilk günden itibaren Beşiktaş taraftarına hayran kalmıştım. Taraftarla birlikte 3’lü çektiğimiz günleri unutamıyorum ve her defasında o günleri tebessümle hatırlıyorum. Beşiktaşlılar bana daima çok büyük sevgi ve ilgi gösterdi, o yüzden hepsine teşekkür ederim. Bazen sosyal medyadan Beşiktaş’ı özlediğim günlere ilişkin paylaşımlarda bulunuyorum. Beşiktaş’ta yaşadığım her an çok benim için çok özeldi ve bunların, tekrar hatırlanması gereken anılar olduğunu söyleyebilirim. Ben günleri çok özlüyorum.”

 

“Takımdan ayrılma kararında benim hakkım yoktu”

Beşiktaş’tan ayrılıp Çin’e transfer sürecine ilişkin de konuşan Talisca, önemli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:

“Beşiktaşlıların bana, ayrıldığım için çok kızdığını biliyorum ancak dürüst olmam gerekiyor. O dönemde benim takımdan ayrılma kararı konusunda çok fazla bir söz hakkım bulunmuyordu. Kontratım nedeniyle bütün haklarım Benfica’da bulunuyordu. Bu yüzden onlar ne isterse onu yapmak zorundaydım. Bütün haklarım  Benfica’nın elindeydi.”

 

“Türkiye’ye dönmeyi isterim” 

Türkiye’de bir kez daha futbol oynamak istediğini açıklayan Talisca, sözlerini şöyle bitirdi:

“Daima söylüyorum, Türkiye’deki 2 sene, hayatımın en güzel yıllarıydı. Beşiktaş Kulübü, benim için çok önemli ve özel bir yere sahip. Beşiktaşlılara olan hayranlığım ise çok başka seviyede. Beni hep desteklediler ve hâlâ etkileşim içindeyiz. Bir tarih söylemek erken olsa da şu an, uygun şartlar ve koşullar oluşursa Türkiye’de tekrar futbol oynamak ve Türkiye’ye dönmek isterim.”

Yorumlar (0)