Anadolu Efes tarih yazdı

Basketbol THY EuroLeague Dörtlü Final'inde İspanya temsilcisi Real Madrid'i 58-57 yenen Anadolu Efes, peş peşe ikinci defa şampiyonluğa ulaştı.

SPOR 21.05.2022, 22:45
Anadolu Efes tarih yazdı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen Dörtlü Final'in şampiyonluk müsabakasında son şampiyon Anadolu Efes ile kupayı en fazla kazanan Real Madrid kozlarını paylaştı.

Son periyotta geri döndü

Stark Arena'da oynanan mücadelenin ilk çeyreğini 18-16 önde bitiren İspanya ekibi, soyunma odasına 34-29'luk skorla üstün girdi.

İspanya temsilcisi, bir ara farkı 9 sayıya kadar yükselttiği üçüncü çeyreği 42-40'lık skorla önde tamamladı. Son periyotta toparlanıp, Micic ve Pleiss ile kritik sayılar bulan temsilcimiz, maçtan 58-57'lik skorla galip ayrıldı.

Art arda ikinci şampiyonluk

Anadolu Efes, THY EuroLeague'de art arda ikinci defa kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Avrupa basketbolunun kulüpler seviyesinde en büyük organizasyonunda peş peşe üçüncü defa final karşılaşmasına çıkan lacivert-beyazlılar, geçtiğimiz yılın akabinde bu sezon da mutlu sona erişmeyi başardı. 

Avrupa'da üçüncü kupa

Temsilcimiz, Avrupa kupalarında üçüncü şampiyonluğuna uzandı.

Lacivert-beyazlı ekip, 1996'da Türk basketbol tarihindeki ilk Avrupa kupasını müzesine götürmeyi başarmıştı. Başantrenör Aydın Örs idaresindeki Anadolu Efes, 1996 senesinde Avrupa Radivoj Koraç Kupası'nı kazanmıştı.

Ergin Ataman'ın yönetimindeki lacivert-beyazlılar, 2020-21 sezonunda THY EuroLeague'de şampiyonluğa uzanarak tarihe geçmişti.

Lacivert-beyazlılar, elde ettiği bu başarıyla Avrupa kupalarında üçüncü defa şampiyonluk ipini göğüslemiş oldu. 











Yorumlar (0)