Ampute Milli Takımı, Ankara’da çiçeklerle karşılandı 

Üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı, Ankara’da çiçeklerle karşılandı. 

SPOR 21.09.2021, 17:59 22.09.2021, 09:42
Ampute Milli Takımı, Ankara’da çiçeklerle karşılandı 

Ampute Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası dönüşünce önce İstanbul’da sonra da Ankara’da çiçeklerle karşılandı. Esenboğa Havalimanı’ndaki ilgi karşısında memnuniyetini dile getiren Teknik Direktör Osman Çakmak, “Çok mutluyuz. Biz, ilgi ve destekle güçlüyüz. İnandık. Çocuklarımızın yüreklerine, nefeslerine sağlık.” ifadeleri ile duygularını ifade etti. 



“Şampiyon takım olarak gidip şampiyon takım olarak döndük” 

Çakmak: “Şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Şampiyon takım olarak gidip aynı şekilde döndük. Hepimiz şu anda mutlu ve huzurluyuz. Pek çok mesaj ve destek telefonu aldık. İşler çok farklı noktalara geldi. Namağlup olarak döndük.” 



Şampiyonluk, Gaziler Günü’nde geldi 

Çakmak: “Şampiyonluğumuz 19 Eylül Gaziler Günü’nde geldi. Takım olarak Anıtkabir’e gideceğiz. Yarın da TSK Rehabilitasyon Merkezi’ndeki gazilerimizle buluşacağız. Bize gelemeyen, iki ayağını da vatan için feda eden gazilerimiz var. Kupamızı onlara götüreceğiz. 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nı kazanmak için çalışmalarımıza başlayacağız. O müsabakalar Antalya’da düzenlenecek. Şimdiye kadar fragmanı izledik. Asıl film o zaman.” 



“Seyirci rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olmuştuk” 

Milli futbolculardan Rahmi Özcan: “Ampute futbolunun dünyada Türkiye’den sorulması için Avrupa Şampiyonası’nı kazanmamız gerekiyordu. Daha önce seyirci rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olmuştuk. Hedefimiz, apoletimizi korumaktı. Bunu başardık. Şu anda Avrupa’nın en büyüğüyüz. Dünyanın en büyüğü olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)