Ampute Milli Takım, Dünya Kupası'nı galibiyetle açtı!

2022 Ampute Futbol Dünya Kupası'nın ilk maçında Fransa ile karşılaşan Türkiye, etkili bir oyunla rakibini 3-0 yendi. Ay-yıldızlılar, grubun ikinci maçında Liberya ile kozlarını paylaşacak. İşte turnuvaya dair detaylar...

SPOR 30.09.2022, 22:47 02.10.2022, 08:37 Hakan Öksüz
Ampute Milli Takım, Dünya Kupası'nı galibiyetle açtı!

Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası başladı. A Grubu ilk maçında Fransa ile karşılaşan millerimiz, maça baskılı başladı. Ülker Stadı'nda oynanan maçta gol perdesi, 10'uncu dakikada açıldı. Sol kanattan bindiren Savaş Kaya'nın gönderdiği pası değerlendiren Kemal Güleş, sert vuruşuyla kaleciyi avladı.

Milliler maça hızlı başladı

Golün ardından ataklarını sıklaştıran milliler, 13 ve 14'te tehlikeli ataklarla rakip kaleyi yokladı. Dakikalar 23'ü gösterirken sahneye çıkan Okan Şahiner, ilk golü atan Kemal Güleş'in pasıyla buluştuğu topu filelere göndererek farkı ikiye yükseltti. Mücadelenin ilk yarısı, Türkiye'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan milliler, hızlı ataklarla Fransa kalesine yüklendi. Ay-yıldızlılar, Rahmi Özcan'ın 48'inci dakikada attığı golle farkı üçe çıkardı. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca millilerimiz, Fransa'yı 3-0 yenmiş oldu. 

Sıradaki rakip Liberya!

Türkiye, grubun ikinci karşılaşmasında 2 Ekim Pazar günü Liberya ile kozlarını paylaşacak. Kritik mücadele saat 20.00'de başlayacak. Millilerimiz, gruptaki son maçında Haiti ile karşılaşacak. Turnuvada 4 takımlı 6 grup bulunuyor. Gruplarda ilk iki sırayı alanlar ile en iyi 4 üçüncü, son 16 turuna yükselecek.

Yorumlar (0)