Altın Top'un sahibi kim olacak?

Futbol camiası altın topu kimin alacağını büyük bir merakla bekliyor. Futbolun en prestijli ödülleri arasında yer alan Altın Top’un en büyük favorileri olarak Virgil van Dijk ile Lionel Messi gösteriliyor.

SPOR 25.11.2019, 13:07 12.01.2020, 16:22
Altın Top'un sahibi kim olacak?

Bütün futbolseverler, Altın Top’u kimin kazanacağını merak ediyor. France Football dergisi tarafından verilen Altın Top’a aday olarak gösterilen 30 kişilik listede 2 futbolcu ön planda yer alıyor.

Yarışın Barcelona’nın yıldız futbolcusu Lionel Messi ile Liverpool’un başarılı oyuncu Virgil van Dijk’in arasında geçeceği düşünülüyor.

Bu yıl Cristiano Ronaldo’nun ödülü kazanma olasılığının Messi ve Van Dijk'ten daha az olduğunu iddia edenlerin sayısı oldukça fazla...

Kazananın 2 Aralık tarihinde açıklanacağı ödül öncesi dünya futbolunun önemli isimleri favorilerini açıklamadı.

Kloop'tan Virgil van Dijk'e tam destek

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Kloop, Altın Top’u Virgil van Dijk’in kazanacağını söyleyerek oyuncusuna destek verdi.

Kloop, "Eğer Altın Top’u bu jenerasyonun en iyi futbolcusuna veriyorsanız ödülü her zaman Messi kazanmalı; ama bu ödülü geçen sezonun en iyi oyuncusuna veriyorsanız o zaman kesinlikle Van Dijk’in hakkı" dedi.

Mbappe, "Messi" diyor

Altın Top’a aday gösterilen 30 futbolcu arasında yer alan Kylian Mbappe ise ödülü Messi’nin hak ettiğini düşünüyor.

Genç yıldız, geçtiğimiğz sezon 51 gol kaydeden ve Barcelona’nın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Arjantinli yıldızın ödülü kazanması gerektiğini dile getirdi.

Altın Top’u 64 yıllık tarihinde Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo 5 kez kazandı. Messi bu yılki ödülünün sahibi olduğu takdirde Altın Top’u en çok kazanan futbolcu ünvanının sahibi olacak.

Ödülü Virgil van Dijk’in kazanırsa 2006 yılında Altın Top’a layık görülen Fabio Cannavora’dan sonra ikinci kez bir defans futbolcusu kazanacak.

FIFA’da yılın en iyi oyuncusu Messi olurken, UEFA’da yılın futbolcusu ödülünün sahibi Virgil van Dijk olmuştu.

Altın Top’u kazanan futbolcu 2 Aralık tarihinde Paris’te organize edilen bir törenle açıklanacak. Kazanan oyuncu ödülünü Didier Drogba'dan alacak.

Yorumlar (0)