Altay kalecisini yaralayan zanlı tutuklandı

Spor Toto 1'inci Lig'in 15'inci haftasındaki Göztepe-Altay karşılaşmasında Altay file bekçisi Ozan Evrim Özenç'i köşe gönderiyle kafasından yaralayan şüpheli Mehmet Nihat A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SPOR 28.11.2022, 20:34 29.11.2022, 17:23
Altay kalecisini yaralayan zanlı tutuklandı

İzmir Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü personelleri tarafından gözaltına alınan ve işlemlerinin tamamlanmasının akabinde adliyeye getirilen şüpheli şahsın cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındı.

Şahsın burada "Kendimi yitirdim, alkollüydüm. Ne yaptığımı hiç hatırlamıyorum." ifadeleriyle kendini savunduğu belirtildi.

Şüpheli şahsın, Özenç'in hayati bölgesi olan başının arkası ve ense bölümüne öldürmeye elverişli olan bir silahla birden çok kez vurduğu ve eylemine etrafındaki kişilerin engellemesiyle birlikte son vermek mecburiyetinde kaldığı yönünde görüşünü bildiren cumhuriyet savcılığı, şüpheli şahsı 'kasten katletmeye teşebbüs' suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Hakim, şüpheli şahsın tutuklanması yönünde karar verdi.

Olay

Gürsel Aksel Stadyumu'ndaki maçta Altay tribünlerinden Göztepe taraftarlarının olduğu kısma fişek atılması neticesinde yaralananların olduğu ihbarında bulunulması üzerine iki ambulans yeşil sahaya girmiş, maç 22'inci dakikada durmuştu.

Bu esnada bir Göztepe taraftarının, köşe gönderini de alarak Altay file bekçisi Özenç'e vurmasının akabinde karşılaşma tatil edilmiş, meydana gelen olaylara ilişkin 21 kişi gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)