Altay kalecisine saldıran kişi hakkında istenen ceza netleşti

27 Kasım'da oynanan Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar, ülkenin gündeminde yer etmişti. Maçın durduğu esnada sahaya girip korner bayrağını sökerek Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasına vuran sanık Mehmet Nihat Aydın hakkında istenen hapis cezası belli oldu.

SPOR 05.01.2023, 09:54 Hakan Öksüz
Altay kalecisine saldıran kişi hakkında istenen ceza netleşti

Spor Toto 1'inci Lig'de 27 Kasım'da Göztepe ile Altay arasında oynanan maçta çıkan olaylar, sporun gündemine oturdu. Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, Göztepe taraftarlarının bölüme atışan fişekten dolayı bazı taraftarların yaralanması sebebiyle 22'nci dakikada durduruldu. Maçın durdurulmasını fırsat bilen bir Göztepe taraftarı, sahaya inerek korner bayrağını söktü ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasına vurdu.

Güvenlik görevlileri, Altay kalecisine saldıran Mehmet Nihat Aydın isimli şahsa müdahale etti. Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç, darbenin etkisiyle yere yığıldı. Olayların ardından Göztepe-Altay maçı tatil edildi, Mehmet Nihat Aydın'ın da aralarında yer aldığı Altay tribününden 19 kişi tutuklandı. 

Sanık Aydın ile kaleci Özenç'in ifadelerine ulaşıldı

Mehmet Nihat Aydın hakkında hazırlanan iddianamede, saldırganın korner bayrağını "silah" olarak kullandığı belirtildi. İddianamede Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç ile saldırgan Mehmet Nihat Aydın'ın ifadeleri yer aldı. Karşılaşmadan önce 6 kadeh içki içtiğini söyleyen saldırgan Aydın'ın, "kayınbiraderinin karşı tribünde olması nedeniyle heyecana kapıldığını ifade ettiği" kaydedildi. Futbola odaklanmak istediğini söyleyen kaleci Özenç'in ise şikayetçi olmadığı vurgulandı.

15 yıla kadar hapsi isteniyor

İfadelerin ve toplanan delillerin ardından saldırgan Mehmet Nihat Aydın hakkında istenen ceza da netleşti. Sanık Aydın hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcının ceza talebinde bulunduğu diğer suçların ise "Kamu malı sayılan korner direğine zarar verme", "yasak alanlara girme" ve "spor alanına yasak madde sokma" olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)