Altay, 18 yıl sonra Süper Lig'de

TFF 1. Lig'in play-off finalinde Altay ile Altınordu, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Maçı 1-0 kazanan Altay, Adana Demirspor ve Giresunspor’un ardından Süper Lig’e çıkan 3. ekip oldu.

SPOR 26.05.2021, 22:19 27.05.2021, 16:46
Altay, 18 yıl sonra Süper Lig'de

Süper Lig’e yükselen son ekip olmak için TFF 1. Lig play-off finalinde Altınordu ile Altay karşı karşıya geldi. Mustafa Denizli yönetimindeki Altay, Süper Lig biletini alan son ekip oldu.

Paixao maçın kaderini değiştirdi

Hatanın telafisinin çok zor olduğu karşılaşmada iki ekip de temkinli bir oyun ortaya koydu. Son üç sezonunda gol kralı Altaylı futbolcu Marco Paixao, yedek başladığı müsabakada oyuna sonradan dahil oldu ve maçın kaderini değiştirdi.

Karşılaşmada dakikalar 68'i gösterdiğinde topu üst direğe nişanlayan Portekizli golcü, dakikalar 89'u gösterdiğinde fırsatçılığını konuşturdu ve meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 1-0’lık galibiyete ve Süper Lig’e taşıdı.

Üçüncü takım oldu

İki İzmir ekibinin mücadelesi neticesinde Altay, 18 yıllık aranın ardından Süper Lig’e geri dönmüş oldu. TFF 1. Lig’i şampiyon olarak bitiren Adana Demirspor ve ikinci sırada tamamlayan Giresunspor, Süper Lig’e yükselen diğer ekiplerdi.





















Yorumlar (0)