Almanya'dan bir 'asker selamı' skandalı daha!

Almanya 4. Lig ekiplerinden Altona 93'de oynayan Furkan Aydın'ın sosyal medyadan Enver Cenk Şahin'in ve A Millî Futbol Takımı'nın asker selamı vermiş olduğu fotoğrafları paylaştığı için sözleşmesi feshedildi.

SPOR 26.10.2019, 13:25
Almanya'dan bir 'asker selamı' skandalı daha!

HSV ve St. Pauli’nin ardından Hamburg’un en büyük üçüncü kulübü olan, Berkan Algan’ın antrenörlük yapmış olduğu Alman 4. Lig ekibi  Altona 93’de de asker selamı skandalı ortaya çıktı. Altona'nın Türk futbolcusu Furkan Aydın, sosyal medyadan Cenk Şahin ve A Millî Takım'ın asker selamı vermiş olduğu fotoğrafları paylaştığı için önce Almanya 7. Lig'i olan Bezirksliga’daki B Takım'da oynayacak. Aydın'ın kontratı, burada bir karşılaşmada yer almasının ardından tek taraflı olarak feshedildi. Furkan Aydın'a takımdan kovulduğu ise Berkan Algan tarafından telefonla aranarak söylendi.

Furkan Aydın, konuyla ilgili "Fransa karşısında aldığımız 1-1’lik beraberlik sonrası sevincimi paylaştım. O anda milli futbolcularımızın asker selamı verdikleri resim, sosyal medyada dolaştığı için onu paylaştım. Başka resim olsaydı onu paylaşırdım" şeklinde bir açıklama yaptı.

Cenk Şahin olayının ayrdından harekete geçen Alman Futbol Federasyonu, asker selamı konusuna tolerans götermeyeceklerini kulüplere iletmişti. Furkan Aydın’ın paylaşımının ardından Altona 93 takımının taraftarları da bu davranışı kulübe ihbar etti. Kulüp oyuncuya, "Biz senden savaşa karşı olduğuna dair net bir açıklama bekliyoruz. Güncel durumu onaylarsan kabullenemeyiz" dedi.

Furkan Aydın, "Hani Almanya’da fikir özgürlüğü vardı. Bu paylaşımım savaşı desteklemek için değil, milli takımımızın başarısını kutlamak içindi. 'Asker selamı ilk kez verilmedi, 2 yıldır veriliyor' dediğimde; 'fikir özgürlüğü evet var ama başına geleceklere katlanman lazım. Sonuçlarına hazır ol. Ne az, ne çok. Bununla da yaşaman lazım' şeklinde cevap aldım" dedi.

Almanya'da kulüp bulmasının zor olduğunu belirten oyuncu, futbola Türkiye'de devam edebileceğini belirtti.

Yorumlar (0)