Ali Koç’tan büyük başarı… Kasaya giren para dudak uçuklattı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 4 senelik görev süresi boyunca oyuncu satışlarında büyük başarı göstererek, kulübün kasasını doldurdu. 

SPOR 16.07.2022, 15:09
Ali Koç’tan büyük başarı… Kasaya giren para dudak uçuklattı

4 senedir bir türlü istenen sportif başarıyı yakalayamaması sebebiyle sarı-lacivertli taraftarın eleştirilerine maruz kalan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bu süreçte gerçekleştirdiği oyuncu satışlarıyla kulübün kasasına büyük katkı sağladı. Son olarak Güney Koreli yıldız Kim Min Jae’yi Fransa’nın Rennes kulübüne 19,5 milyon avroya satan sarı-lacivertliler, Ali Koç başkanlığındaki son 4 senede oyuncu satışından toplam 96 milyon avro kazanç elde etti. 

Vitor Pereira ısrarla istemişti

Eski teknik direktör Vitor Pereira’nın ısrarı üzerine geçen sene Çin’den transfer edilen Kim Min Jae, gösterdiği performansla kısa sürede taraftarın sevgilisi haline geldi. Sahadaki mücadeleci karakteri ve üst düzey pozisyon bilgisiyle Avrupa’nın birçok kulübünü peşine takan yıldız stoper, Fransa’nın Rennes kulübü ile anlaşma sağladı. Kim Min Jae’nin transferi sonrası kasasına 19,5 milyon avro koyacak olan Fenerbahçe, bu sezon şimdiye kadar harcadığı transfer maliyetlerini de fazlasıyla çıkarmış olacak. 

Şu ana kadar transfere 8 milyon 750 bin avro harcandı

Transfer döneminde Lincoln’ü 3,5 milyon avroya, Arao’yu 3 milyon avroya, Emre Mor’u 2 milyon avroya ve Tiago Çukur’u da 250 bin avroya transfer eden Fenerbahçe, bu futbolcular için toplam 8 milyon 750 bin avro bonservis bedeli ödedi. Kim Min Jae’nin satışıyla toplam 19,5 milyon avro kazanacak olan Fenerbahçe, böylelikle transfer döneminde 11 milyon avroya yakın artıya geçmiş olacak. 

Son 4 senede 96 milyon avro kazanç elde edildi

Ali Koç’un başkan olarak görev yaptığı son 4 senede birçok yüksek maliyetli oyuncu satışı gerçekleştiren sarı-lacivertliler, bu özelliği ile de parmak ısırtıyor. Son 4 senede, Kim Min Jae’nin satış bedeli de dâhil olmak üzere toplam 96 milyon avroluk oyuncu satışı gerçekleştiren Fenerbahçe, kasasını da doldurmuş oldu. Özellikle transfer edilecek oyuncular için önemli bir kaynak yaratan sarı-lacivertli yönetimin, Kim Min Jae’den gelecek parayı santrfor transferi için kullanması bekleniyor. 

Yorumlar (0)