Ali Koç yanıtladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?

Fenerbahçe'nin Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Kulüp Başkanı Ali Koç, Adana Demirspor maçında yaşanan hakem hatalarından Beşiktaş'ın sosyal medya paylaşımlarına kadar çeşitli konulardaki görüşlerini aktardı. Koç, "Fenerbahçe ligden çekilecek mi?" sorusunu da yanıtladı.

SPOR 04.02.2023, 15:22 Hakan Öksüz
Ali Koç yanıtladı: Fenerbahçe ligden çekilecek mi?

Perşembe günü oynanan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. Hakem Ali Palabıyık'ın kararları geceye damgasını vurdu. Dün TFF Başkanı Mehmet Ekşioğlu ile görüşen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yabancı VAR hakemi önerisini yineledi. Ali Koç, "Biz yönetimde kaldığımız sürece Ali Palabıyık stadımıza adım atamaz." dedi.

"Başka takımlar gibi ortalığı yangın yerine çevirmiyoruz"

Bugün yapılan Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda kürsüye çıkan Ali Koç, Adana Demirspor maçında yaşananların bardağı taşıran son damla olduğunu kaydetti. İsim vermeden ligde 11'nci haftada oynanan ve 2-2'lik eşitlikle sona eren Alanyaspor maçının ardından "Bu ligi bitirmeyiz." açıklamasında bulunan Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur'un kullandığı ifadelere değinen Koç, "Biz başka takımlar gibi ortalığı yangın yerine çevirmiyoruz." diye konuştu.

"Nedense hep şubat aylarında bize operasyon çekiliyor"

3 maç peş peşe kırmızı kart gördüklerini ancak ses etmediklerini kaydeden Koç, "Bizim kadar kırmızı kart gören başka takım yok. Antalya maçı dönüm noktasıydı. Sivas-Galatasaray maçında Sivas'ın verilmeyen golü nedeniyle Galatasaray 3 puan kazandı. Biz de Adana Demirspor karşısında 2 puan kaybettik. Nedense hep şubat aylarında Fenerbahçe'ye karşı operasyon yapılıyor. Mert Hakan'ın yüzde 100'lük golü verilmedi. Hadi onu, 'ele çarptı vermedik.' diye geçiştiriyorsunuz. Orada görüyorsunuz da bizim penaltı pozisyonlarımızda eli neden görmüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"Bunlar malum rakibimizin başına gelseydi..."

Adana Demirspor maçında yaşanan olayların yenilir yutulur cinsten olmadığını ifade eden Ali Koç, "Malum rakibimizin maçında bu hataların yapılması halinde olacakları düşünün. Adana Demirspor'un ilk yarıda 2 kırmızı kart görmesi gerekiyordu. Sivas ile Adana maçları, Türk hakemlik müessesesinin bittiğinin resmidir. Bu iki karşılaşmayı, futbolda yolsuzluğun belgesi olarak görebilirsiniz." dedi.

Beşiktaş'ın paylaşımları

Beşiktaş'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlara da değinen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bir de benim sesimi videoda kullanmışlar. İzlerken güldüm. Daha önce hiç konuşmayan şampiyonluk adayı rakibimiz, dün peş peşe paylaşımlar yaptı. Biz karşılık vermedikçe agresifleşiyorlar. İddiaları televizyonda tartışmak için öneride bulunduk, kabul etmediler." vurgusunu yaptı.

"Ligden çekilme düşüncesini aklınıza getirmeyin"

Fenerbahçe'nin ligden çekileceği iddiaları hakkında da konuşan Koç, "Böyle bir şey yok, aklınıza bile gelmesin. Daha ligin bitmesine 15 hafta var. Maça çıkmamak, sezonu feda etmek anlamına gelir. Ligden çekilmeyi zaten oyladık ve 11'e 3 oyla kabul edilmedi. O 3 oyu veren kişilerden biri de bendim. Oylamadan 'devam' kararı çıktı. Fenerbahçe'nin yer almadığı bir lige, Türkiye Ligi diyemezsiniz. Rakip takım ne diyor? 'Biz her yerdeyiz?' İşte biz her yerde değiliz. Nerede adalet ve şeffaflık varsa biz oradayız." dedi.

Yorumlar (0)