Ali Koç: Umarım Alex Fenerbahçe'nin başına geçer!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Alex de Souza'nın bir gün Fenerbahçe'nin başına geçmesini umduğunu söyledi. 

SPOR 18.07.2020, 16:40
Ali Koç: Umarım Alex Fenerbahçe'nin başına geçer!

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, futbol gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Koç, Türkiye'de havuzun genişleyebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığının stratejileri ile yeni uygulamaların ortaya konması gerektiğini belirterek, çok küçük yaşlarda olan çocukların daha fazla futbol oynayabilecekleri, ligler ve turnuvalar yapabilecekleri bir yapının oluşturulmasının önem arz ettiğini söyledi.

Koç, söz konusu yapıya ulaşıldığı vakit bu havuzun genişleyeceğini belirterek, altyapı yatırımında bulunan kulüplerin avantaja sahip olacaklarını kaydetti.

"Yabancı futbolcu sayısı azalınca..."

İyi hocaların gerekli olduğuna dikkat çeken Koç, hoca sayısı ile hoca kalitesinin yapısal bir problem olduğunu ifade etti. 

Koç, yabancı futbolcu sayısını azaltınca altyapıdan futbolcu yetişeceğinin garantisinin olmadığına dikkat çekerek, sistemin son 15 senede 11 defa değişikliğe uğradığını vurguladı. 

Farkındalık, eğitim, kişisel gelişim, beslenme ve dil öğrenme gibi konuların değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Koç, mevut koşullarda Fenerbahçe'nin doğru adımları atacağını belirtti. 

"Alex'in Fenerbahçe'nin başına geçebilir"

Koç, Alex de Souza'nın Fenerbahçe'de görev alması için bir planlama yapılmadığını kaydederek, onun da bir kariyer planlaması olduğunu söyledi.

Alex de Souza'nın sahada çok zeki bir futbolcu olduğunu ve aceleci davranmadığını, mutlaka planlı hareket ettiğini aktararak, onun Fenerbahçe'nin başına geçmesinin önünde herhangi bir engelin bulunmadığını ifade etti. 

Koç, Alex'in Fenerbahçe'nin başına geçmesini ve çok başarılı olmasını umduğuna dikkat çekti. 

"Futboldan anlamayan kişiler sadece zarar veriyor"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun oluşum şekline ilişkin birçok kez itiraz edildiğini hatırlatan Koç, kulüp bazlı seçimler ya da iş dünyasından olan ama futboldan anlamayan insanların yönetim kurulunda olmasının zarar verdiğini belirtti.

Koç, yönetim kurullarının liyakat ile oluşturulması gerektiğini kaydederek, Türk futbolunun yapısal sıkıntıları atlatarak spora fayda sağlayacağını, adil rekabetin sağlanacağını ve halkın futbola olan inancının artacağını söyledi.

Yorumlar (0)