Ali Koç'u depresyona sokan olay!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un uykularını kaçıran fakat Fenerbahçe'nin mali genel kurulunda Burhan Karaçam tarafından açıklanmayan konunun detayına ulaşıldı.

SPOR 26.06.2019, 14:48
Ali Koç'u depresyona sokan olay!

Fenerbahçe Kulübünün hisselerinin yarıdan fazlası bankalarda rehinli olduğu ortaya çıktı. Sözcü'nün haberine göre, bu borçlar kısa sürede yapılandırılmazsa Sarı-Lacivertlilerin hisselerinin yarıdan fazlası bankaların eline geçmiş olacak. Eski yönetimin kulübün büyük bir bölümünü bankalara teslim etmesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un da resmen elini ayağını bağlıyor.

Ali Koç'un kişisel servetinden verdiği devasa paralar, sermaye artışına gidilmesi, Fener Ol projesinin hayata geçtirilmesi gibi tüm hamlelere rağmen bankalara olan borçların ödenmeye yetmemesi Sarı-Lacivertli kulübün nasıl bir tehlikede olduğunu gözler önüne seriyor.

Mali Genel Kurulda Burhan Karaçam hiç anlatmadı

Mali genel kurulda Fenerbahçe tarihinin en büyük tehlikesinin Burhan Karaçam tarafından anlatılmaması, Sarı-Lacivertli camia içinde tepkilere de sebep oldu. Fenerbahçe'nin rehinli hisselerini açıklamayan Burhan Karaçam'ın bu tutumuna spor camiası dahi anlam veremedi.

Denizbank'ta yüzde 35 hisse...

Fenerbahçe'nin en büyük borcunun olduğu banka ise Denizbank. Bankalara yaklaşık 2 milyar lira borcu bulunan Fenerbahçe kulübünün hisselerin yüzde 35'i Denizbank tarafından rehinli durumda.

Tek bir kurtuluş var: Yapılandırma

Sarı-Lacivertlilerin bu büyük tehlikeden kurtulması için Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile Ziraat Bankasının liderliğindeki projenin bir an önce devreye girmesi gerekiyor. Türkiye Bankalar Birliğinin borçları yapılandırması durumunda Fenerbahçeliler büyük bir nefes alacak, kulübün hisseleri de kurtarabilecek. Yapılandırma kararının gecikmesi, daha kötüsü alınmaması durumunda 112 yıllık kulübü çok büyük bir tehlike bekleyecek.

Bağımsız denetçi uyarmıştı: Fenerbahçe'nin sürekliliği şüpheli!

Fenerbahçe Kulübünün Ülker Stadı'nda gerçekleştirilen 2018 yılı olağan mali genel kurul toplantısında bağımsız denetçi firma adına açıklamada bulunan Kaan Birdal, Fenerbahçe kulübünün sürekliliği açısından ciddi şüphe olduğunu ifade etmişti.

Kaan Birdal, Fenerbahçe kulübünün öz kaynaklarının negatifte olduğuna vurgu yapmış, "31 Aralık 2018 itibarıyla grubun net dönem zararının 569 milyon 899 bin 139 lira olduğuna, aynı tarih itibarıyla kısa vadeli yükümlülüklerinin dönem varlıklarını 831 milyon 404 bin 18 lira geçtiğine ve net öz kaynaklarının negatif 1 milyar 912 milyon 411 bin 791 lira olduğuna dikkat çekmek isteriz. Bu durum işletmenin sürekliliğinin devamına ilişkin ciddi bir şüphe oluşturabilecek önemli bir belirsizliğin varlığını da göstermektedir." demişti.

Yorumlar (0)