Ali Koç'tan yabancı oyuncu kuralı açıklaması

Yabancı oyuncu oynatma kuralının masaya yatırıldığı çalıştay sona erdi, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin istikrarlı bir model oluşturmak olduğunu kaydeden Koç, "Mevcut federasyon güzel işler yapıyor. 10 yıllık futbol stratejisi oluşturuluyor. Yabancı oyuncu kuralı, bunun önemli ayaklarından biri olacak. Yapacağımız çalışmada 5 yıllık yabancı oyuncu kuralını belirleyeceğiz." dedi.

SPOR 02.12.2022, 22:56 03.12.2022, 11:51 Hakan Öksüz
Ali Koç'tan yabancı oyuncu kuralı açıklaması

Türk futbolunda yabancı oyuncu kuralı, gaziantep e scor t, Kuruçeşme Divan Otel'de düzenlenen çalıştayda ele alındı. Kulüpler Birliği Vakfı tarafından gerçekleştirilen çalıştayda kulüplerin uzman kadroları da yer aldı. 

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, 4 saatlik çalıştayın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bütün katılımcıların yabancı oyuncu kuralı ile ilgili görüşlerini aktardığını kaydeden Ali Koç, "Amacımız istikrarlı bir modeli oluşturulması ve bunun en az 5 yıl boyunca uygulanmasıdır." dedi.

"Yabancı oyuncu kuralını bizim kadar değiştiren ülke yok"

Yabancı oyuncu kuralında Türkiye kadar değişikliğe giden başka bir ülkenin bulunmadığını belirten Ali Koç, "18 yıl içinde bu kuralı 10 kez değiştirdik. Değişikliklerin mantıklı bir gerekçesi de yok. Söz konusu değişikliklerle kulüplerimizin Avrupa'daki başarıları arasında bir korelasyon göremiyoruz. Yabancı sayısı, 10 yıllık stratejinin parçalarından biri. Federasyon şu an doğru işler yapıyor. Farklı ülkelerde de benzer şeyi yapmış bir şirketle anlaşıldı ve 10 yıllık futbol stratejisi oluşturuldu. Bu önemli bir iş. Yabancı oyuncu kuralı, bunun önemli ayaklarından biri olacak." ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki sezon uygulamaya geçireceğiz"

Söz konusu çalışmanın şubat ayında bitirilmesinin planlandığına değinen Koç, "Federasyon böyle bir hedef koydu. Bunun yetiştirilebilir olup olmadığını inceliyorlar. Aralık ayı transfer sezonu çünkü. Son dönemlerde yerli oyuncularda maliyet arttı. Çalıştayın amaçlarından biri de kadro planlamasını düzgün şekilde yapabilmek için bundan sonraki 5 yıllık planı görmektir. Bundan önceki birkaç federasyonun faaliyetleri nedeniyle Türk futbolu geriledi. Mevcut federasyon ise elinden geleni yapmaya çalışıyor. Önümüzde birkaç toplantı daha var. Türk futbolcu oynatanlara teşvik primi vermek gibi bazı düşünceler var. Federasyon ile yapacağımız çalışmada 5 yıllık yabancı oyuncu kuralını belirleyeceğiz. Önümüzdeki sezon itibarıyla da uygulamaya geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)