Ali Koç'tan sert tepki: "Bir vatandaş olarak utanıyorum"

Kayseri 2.Bölge İdare Mahkemesinden gelen kararla birlikte yarın (cumartesi) oynanacak Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe maçına sarı lacivertli taraftarların alınmayacağı kesinleşti. Kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu karardan utanç duyuyorum. Hukukla ilgisi yok. Sportif olarak da güvenlik olarak da mantığı yok." dedi.

SPOR 03.03.2023, 19:03 04.03.2023, 01:47 Hakan Öksüz
Ali Koç'tan sert tepki: "Bir vatandaş olarak utanıyorum"

Fenerbahçe-Konyaspor maçında sarı lacivertli tribünlerden yükselen "hükümet istifa" sloganlarının ardından hükümet cephesinden sert açıklamalar geldi. Kayseri İl Güvenlik Kurulu, yarın Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Lig maçında sarı lacivertli taraftarların tribüne alınmayacağını duyurdu. 

Dün söz konusu tedbir hakkında "yürütmeyi durdurma" kararı verildi. Daha sonra Kayseri 2.Bölge İdare Mahkemesi tarafından "yürütmeyi durdurma" kararı hakkında bozma kararı verildi. Tribünlere Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı kesinleşmiş oldu.

"Bu kararın hukukla ilgisi yok"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, söz konusu kararın ardından kulüp televizyonunda konuştu. Yasakla ilgili Kayserispor'a bir gece önceden bilgi gittiğini ancak kendilerinin bilgilendirilmediğini kaydeden Koç, "Kayseri'deki mahkeme, bugün başvurumuzu reddetti. Bunun hukukla ilgisi yok. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu karardan utanç duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"Her maçtan sonra saha kapatma cezası mı vereceksiniz?" 

Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda da (4 Şubat Cumartesi) neden sürekli Fenerbahçe'nin başına bu tür olayların geldiğini sorduğunu hatırlatan Koç, "8 yılda 3 kez son maçta şampiyonluk kaybettik. Hep bize oluyor. Bize saldıranlar oldu. Devlete karşı olduğumuz söylendi. Bu iş gerçekten sakat bir noktaya gidiyor. Alınan kararın sportif olarak da güvenlik olarak da mantığı yok. Ortada argüman denen bir şey yok. 'Stadyumda böyle bağırırsanız biz de size ceza veririz' mantığında alınmış bir karar. Böyle şey olur mu? Her maçtan sonra saha kapatma cezası mı vereceksiniz?" diye konuştu. 

"Türkçesi bozuk bir savunma geldi, hukukla alakası yok"

Yürütmeyi durdurmak için başvuru yaptıklarını ancak idarenin savunma metninin içler acısı olduğunu belirten Ali Koç, "Türkçesi bozuk, hukukla alakası yok. Nokta ve virgül kullanmamışlar. Ne yazdığını anlamaya çalıştık. Taraftarlarımızdan anlayan varsa yardımcı olsun. Amacınız ne? Kutuplaştırmayı artırmak mı istiyorsunuz? Bizi rekabetin dışına mı itmek istiyorsunuz?" diyerek serzenişte bulundu. 

Yorumlar (0)