Ali Koç'tan kongre kararı

Ali Koç, aday çıkması halinde olağanüstü seçimli genel kurula gideceğini duyurdu.

SPOR 05.06.2023, 21:18
Ali Koç'tan kongre kararı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Koç, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamasında futbolda şampiyonluk hasretinin dokuz sezona çıktığını anımsattı.



"Düşüncemin arkasındayım"

Camianın bir kısmında olağanüstü genel kurul beklentisi olduğunu belirten Koç, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe çatısı altında başkan olarak görevde olduğumuz beşinci sezon itibarıyla futbol takımımız, Fenerbahçe için yegane başarı kriteri olan şampiyonluğa maalesef ki ulaşamamıştır. Bu gerekçe ve camiamızın içinde bulunduğu negatif durum sebebiyle bazı görüşlerimi aktarmak istiyorum. Öncelikle, kulübümüzü yaşamının odak noktasına koyan, üzüntüsüyle kahrolan ve başarısıyla mutlu olan her bir üyemizin, taraftarımızın yaşadıklarını anlıyor, en derin şekilde hissediyoruz. Bütün bu duyguların bir yansıması olarak camiamızın bir kısmından gelen olağanüstü genel kurul isteğini de saygı ve anlayışla karşılıyoruz. Daha evvel kulübümüzü yönetmeye talip olacak kıymetli başkan ve yönetim kurulu adayları olması durumunda olağanüstü genel kurula gitmeye hazır durumda olduğumuzu ifade etmiştim. Bu düşüncemin arkasında olduğumun altını çizmekle birlikte çağrıda bulunduğum günden itibaren şu ana değin resmi bir aday çıkmadığı da herkesin malumudur."



"Camiamız ayrıştı"

Başkan Koç, Fenerbahçe camiasının ayrıştığına işaret etti.

Riskler olmasına karşın seçime gideceğinin altını çizen Koç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"An itibarıyla Fenerbahçe dokuz sezondur şampiyonluktan uzak kalmış, art arda yaşanan olumsuzluklar her şeyi etkiler hale gelmiş ve camiamız maalesef ki birbirinden ayrışmış vaziyettedir. Bütün bu gerçekler kapsamında, yeni sezonun takım planlaması süreci başlamışken henüz bir başkan adayının çıkmaması, olağanüstü seçimli genel kurulun -tüzük gereği yapılabileceği tarih de göz önünde bulundurulduğunda- kulübümüzü bir sezon daha hedeflerinden uzaklaştırma riski taşıdığı bir gerçektir. Olağanüstü seçimli genel kurulun yapılması durumunda yeni yönetim kurulunun görev süresinin bir sene ile sınırlı olması da istikrarlı bir faaliyet yürütülmesinin önünde büyük bir engeldir. Bu risklere karşın başkan adayı çıkması halinde bugün de olağanüstü genel kurula gitmeye hazır durumda olduğumuzu bir defa daha paylaşıyorum. Bu yol tercih edilmediği durumda ise Haziran 2024 tarihinde yapılacak olağan seçimli genel kurulda aday olacak kongre mensuplarımızın aday oldukları tarih itibarıyla devralacakları göreve en sağlıklı ve iyi bir şekilde hazırlanmaları için kulübümüzün her türlü detay, bilgi ve imkanları, hukuki çerçevede kıymetli başkan adaylarına açık olacaktır. İhtiyaç duymaları halinde soracakları suallere tarafımızdan cevap alabileceklerdir."



"Yeni sezonun planlaması başladı"

Koç, futbol takımına ilişkin önümüzdeki sezonun çalışmalarına başladıklarına dikkat çekerek, "2023-2024 sezonunun futbol takımı planlaması uygulamaya geçirilmeye başlamış, eksikler saptanmış, Fenerbahçe'nin hedefleri kapsamında bütçesel planlamalar gerçekleştirilmiş, transfer görüşmeleri sürdürülmektedir. Kısa vadede futbol takımının önünde Türkiye Kupası hedefi vardır. Sizlerden ricam ilk önce 11 Haziran'da Türkiye Kupası'nı kaldırmak ve bu sonucun ardından sezona Süper Kupa'yı da kazanarak başlamak için kulübümüzün etrafında kenetlenmemizdir. Fenerbahçe'nin ana gereksinimi taraftarlarının kuvvetini arkasında hissetmesidir." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)