Ali Koç: Hepimiz aynı gemideyiz ve hepimizin çok ciddi problemleri var

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF'nin kulüp lisans talimatında yaptığı değişikliklerle ilgili Türkiye Bankalar Birliği'nin kulüplerin borçlarını yapılandırdığı günlerde iyi iletişim kurulmadığını dile getirdi.

SPOR 11.12.2019, 12:11 11.12.2019, 13:06
Ali Koç: Hepimiz aynı gemideyiz ve hepimizin çok ciddi problemleri var

Başkan Ali Koç, Sivasspor maçından önce Samandıra'da gerçekleşen takım antrenmanını ziyarette bulundu. Koç, basın mensuplarına açıklamalar yaptı.

Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Sivas'a gitmeyi her zaman severiz. Benim Anadolu'da Kadıköy dediğim yerlerden biri. Bu sefer daha zor olacak. Rakamlar konuşuyor zaten. Bu maçları kazanmak çok önemli. Biz kendi ve hakem hatalarımızdan dolayı 7-8 puan arkadayız. Üzerine koyarak devam edeceğiz."

"Biz daha gitmedik federasyona. Bugün bir toplantı var. Oradaki geri bildirimden sonra bir açıklama yaparız. İşin özü UEFA'nın yapmış olduğu FFP. İş başa düştü. Yerel FFP yaptık ama bunun da doğru kurgulanması lazım. Bir gecede bu noktaya gelmedik." 

"Bir takımın az, bir takımın çok"

"Hepimiz aynı gemideyiz ve hepimizin çok ciddi problemleri var. Bir takımın az, bir takımın çok. Bir evvelki federasyonun talimatname yazmak istiyordu ama olmadı, bu talimatnamenin üstünde emeği geçen kulüplerin başında Fenerbahçe var. Profesyonellerimiz La Liga modellerini inceliyordu. Gidip sorabilirsiniz. Yöneticilerimiz ve yetkililer birtakım açıklamalar yapıyorlar, sonra kervan yolda düzülüyor."

"31 Mart seçiminden önce olması gerekiyordu, UEFA'ya da böyle söz verilmişti ama yetişmedi sonra. Bugün saat 3'te sicil kurulu toplantımız var, sonrasında kendi durumumuzla ilgili konuşabiliriz." 

"TFF'nin uygulaması 19 Haziran'da hazırlanmıştı ama resmi olarak 2 Eylül'de anons edildi. Transfer dönemi de bitmişti o tarihte. Sonra yayıncı kuruluşla yeniden değerleme yapıldı. Kulüplerin gelirleri düştü. O yüzden günü değil genel durumu konuşmak lazım."

Yorumlar (0)