Ali Koç açıkladı: Yollar ayrılıyor...

Fenerbahçe, kadrosundaki genç futbolcuları Ferdi Kadıoğlu, Muhammed Gümüşkaya, Osman Ertuğrul Çetin, Melih Bostan, Arda Güler ve İsak Vural için imza töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan Başkan Ali Koç, genç file bekçisi Berke Özer ile devam etmeyeceklerini dile getirdi. Teknik direktör konusuna da değinen Koç, "6 ay sonra büyük ihtimalle yabancı bir hocayla yolumuza devam edeceğiz." dedi.

SPOR 17.03.2022, 19:55 19.03.2022, 12:56
Ali Koç açıkladı: Yollar ayrılıyor...

Ülker Stadyumu'nda gerçekleştirilen törene, Başkan Ali Koç, yönetim kurulu mensupları ve oyuncuların aileleri iştirak etti.

"6 futbolcumuz da büyük bir potansiyele sahip"

Burada konuşan Koç, genç futbolcular mevzubahis olunca camianın fazlasıyla heyecan duyduğunu belirtti.

Genç sporculara yatırım yaptıklarının altını çizen Koç, "Antalya'daki kampımızda akademiden 11 futbolcumuz A takım ile antrenman yaptı. Slavia Prag müsabakasında 5'i kadrodaydı. 4 yıl önce hayal ettiklerimize çok yakınız. Bugün kulübümüz için tarihi bir gün. 6 futbolcumuz, Fenerbahçe'nin geleceğine sportif ve maddi yönden katkı yapma potansiyeline sahiptir.

"Genç futbolcuları korumak lazım"

İsmail Kartal'ın cesaretini sahada görebiliyorsunuz. Genç futbolcularımız korunmalı. Geçmiş dönemde 21 yaş altı şampiyon kadromuzdan tek bir oyuncu dahi A takıma yükselemedi. Aynı hataları tekrarlamamak gerekiyor. Gençleşmeye yönelik olarak attığımız adımlar meyvesini veriyor. Tüm Fenerbahçelilere hayırlı olsun diyorum."

"6 ay sonra yabancı bir hocayla çalışabiliriz"

Fenerbahçe Başkanı, 6 ay sonra yabancı bir teknik adamın göreve geleceğine yönelik sinyal verdi.

Koç, bir basın mensubunun, "İsmail Karal, yardımcı hocalık görevi gelirse reddedeceğini dile getirdi. Bu hususta neler söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, "Ben bu yönde bir açıklama yaptığını anımsayamadım. Bu en doğal hakkıdır. Hocamızın bize hizmet edeceği hususlar var. Allah'ın izniyle devam eder. 6 ay sonra büyük ihtimalle yabancı bir hocayla yolumuza devam edeceğiz. Maddiyat konuşmadan sıkıntılı bir virajda takımın başına geçti. Bunu hiç kimse yapmaz. Ona şapka çıkartmak gerekiyor. Allah'ın izniyle koşullar istediğimiz şekilde oluşursa daha uzun zaman birlikte olacağız." cevabını verdi. 

Teknik direktör hususunun kısa zamanda neticeleneceğini belirten Koç, sözleşmeleri bitecek olan Serdar Aziz ve Altay Bayındır ile görüştüklerini ve herhangi bir sorun yaşamayacaklarını düşündüklerini sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)