Ali Çetin'den borç erteleme isteği...

Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin, Covid-19 nedeniyle yaşanılan ekonomik zorluk nedeniyle kulüplerin borçlarının ertelenmesi gerektiğini açıkladı.

SPOR 01.04.2020, 13:14
Ali Çetin'den borç erteleme isteği...

Başkan Çetin SGK ödemeleri, maaşlar gibi borçları olduğunu TFF'den para gelmemesi nedeniyle bu borçları ödeyemediklerini belirterek, kulüplere belirli planlar dahilinde borç erteleme kararı getirilmesi gerektiğini söyledi.

Gelecek yıl kulüplerin gelirlerinin düşmesini beklediklerini söyleyen Çetin, "Kulüplerin borçları belli bir plan dahilinde ertelenmeli. Futbolcu ücretleri de düşmeli. Kulüplere transfer desteği sağlanmalı. TFF bu konuda net bir adım atmalı. Gelecek yıl zaten yayın gelirleri düşecek. Konuşulan senaryolar gerçekleşirse, kulüp gelirleri daha da düşer." şeklinde konuştu.

Ali Çetin ligin akıbetiyle ilgili herkesin söz sahibi olmamasını söyleyerek, "Her kafadan bir ses çıkmasın. FIFA bir karar versin ve uygulansın istiyoruz. İlerleyen süreçteki duruma göre liglerin haziran ayı sonunda başlayacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Hızlandırılan bir lig oynanacağını duyuyoruz. Salgın nedeniyle futbolcular bireysel antrenmanlarını da evde yapmaya çalışıyor. 6 Nisan'da top başı yapmayı planlıyoruz. Daha sonra gidişata göre karar vereceğiz. Takımda 20 gündür antrenman yapılmıyor. Böyle giderse futbolcuları bir ayda toparlayamayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)