Aleyna Ertürk dünya şampiyonu

Milli sporcu Aleyna Ertürk, BAE'de (Birleşik Arap Emirlikleri) organize edilen Gençler ve Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandı.

SPOR 09.04.2022, 19:06
Aleyna Ertürk dünya şampiyonu

Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Dubai'de milli eskrimci Aleyna Ertürk, bugün pul karşılaşmalarını ilk sırada tamamlayarak tablo 128'i müsabakaya çıkmadan geçti.

Aleyna, tablo 64'te İngiltereli rakibi Hannah Lebor'u 15-9, tablo 32'de Fransalı rakibi Anaelle Doquet'i 15-9, tablo 16'da Romanyalı rakibi Emma Sont'u 15-12, çeyrek final karşılaşmasında ABD'li rakibi Sarah Gu'yu 15-7, yarı final müsabakasında ise Hong Konglu rakibi Hailin Chen'i 15-14 yenerek finale çıktı.

Dünya şampiyonu oldu

Milli sporcu Ertürk, final maçında Ukraynalı rakibi Anna Maksymenko'yu da 15-11 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Söz konusu organizasyonun dünkü maçlarında genç kadınlar epe kategorisinde elde ettiği bronz madalya ile büyük bir başarı yakalayan milli eskrimci, bugün itibarıyla da yıldız kadınlar epe kategorisinde tarihi bir başarıya imza attı.

İki gün içinde 2 madalya kazanan Ertürk, bu performansıyla kategorisinde en iyi dereceye sahibi olarak Türk spor tarihine ismini altın harflerle yazdırdı.

Organizasyon yarın sona eriyor

Bugün yıldız erkekler ve kadınlar epede Türkiye'ye temsil eden diğer milli eskrimcilerden Murat Meriç 16., Kayra Naz Özcan 32., Berra Sonyüksek 41., Halis Efe Elibol 41. ve Yalgın Yeter ise 55. sırada tamamlayabildi.

Organizasyon yarın genç erkekler ve kadınlar epe kategorilerinde oynanacak olan takım maçlarının akabinde son bulacak.

Yorumlar (0)