Alexsander Ceferin: Maalesef artık geri dönüş yok

UEFA Başkanı Alexsander Ceferin tüm dünyada tartışmaların odağı olan VAR sistemi hakkında oldukça dikkat çeken açıklamada bulundu. Ceferin tartışılan VAR kararlarıyla ilgili, 'Ben hiçbir zaman VAR hayranı değildim ve sonucu beğenmediğimi söyleyebilirim. Maalesef artık geri dönüş yok' dedi.

SPOR 05.12.2019, 09:40
Alexsander Ceferin: Maalesef artık geri dönüş yok

Futbolun en güçlü temsilcisi olan UEFA başkanı Aleksander Ceferin, verdiği demeçte son dönemin çok tartışılan konusu Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) hakkında konuştu.

Değişiklik önereceklerini dile getiren Ceferin, “Bu konu tam bir karmaşa. Örneğin ben ofsayt için 1 veya 2 cm’in yeterli olduğunu düşünmüyorum. IFAB’a ve hakemlerimize bir değişiklik önereceğiz. Ne yazık ki UEFA’nın düzenlediği turnuvalara büyük bir etkide bulunamayız çünkü hakem kurulu başkanı Roberto Rosetti bunu yapabilmemiz için VAR’da açık ve bariz bir hata olması gerektiğini savunuyor” şeklinde konuştu.

"Hepsinde sonuçta aynı karar vermek zorundasınız"

Hakemlerin üzerinde kurulan baskı hakkında UEFA başkanı, “Bugünlerde hakemlerin üzerinde farklı bir baskı var. 70 bin – 80 bin kişilik statlarda herkes size bağırırken bile bir karar vermek zorundasınız. Londra, Berlin veya başka bir yer… Hepsinde sonuçta aynı karar vermek zorundasınız” ifadelerine yer verdi.

VAR’ın geri dönüşü olamayacağını ifade eden Aleksander Ceferin, “Ben hiçbir zaman VAR hayranı değildim ve sonucu beğenmediğimi söyleyebilirim. Maalesef artık geri dönüş yok. Premier Lig hakem kurulu başkanı Mike Riley geçen haftalarda 20 kulübün temsilcileriyle buluştu ve onlara bu sezon hakemlerin verdiği 4 doğru kararın video yardımcı hakem tarafından reddedildiğini söyledi” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)